|

ÎNGENUNCHIATI

LAMENTABIL… Dupã un început bun pe banca Vasluiului, Augusto Inacio a intrat într-o perioadã extrem de dificilã. „Galben-verzii” au câstigat un singur joc din ultimele cinci meciuri si se vãd nevoiti sã strângã rândurile urgent, înaintea meciului din Cupã, cu Rapid. Partida de la Sibiu a fost mai mult decât un dus rece pentru vasluieni, a fost o palmã luatã de la o formatie fãrã pretentii, dar extrem de ambitioasã.

Fãrã Sânmãrtean în primul unsprezece, FC Vaslui a arãtat la Sibiu ca o echipã de pluton. Veniti sã dea de pãmânt cu cei de la Vointa pentru ca mai apoi sã astepte pasii gresiti ai contracandidatelor, elevii lui Augusto Inacio s-au fãcut de râs chiar sub privirile fostului antrenor, Viorel Hizo. Începutul nu a fost chiar atât de slab, Adailton si Twmwanjera semnând primele douã ocazii importante ale jocului. A venit însã gafa lui Borjan, din minutul 39, când portarul Vasluiului a alunecat pe o centrare si a cãzut în fund, iar Eugen Beza a deschis scorul cu o loviturã de cap. Sfaturile de pauzã aveau sã fie rapid uitate de „galben-verzii”, odatã cu golul de 2-0, înscris de Popa. De aici încolo a fost circ, precipitare si zero fotbal din partea fotbalistilor antrenati de Augusto Inacio. Atacul a fost total neinspirat, mijlocul subtire iar apãrarea svaiter. Papp si Anderson s-au întrecut în greseli, iar dramatismul cãpãta proportii colosale în minutul 75. Lukanovic a profitat de imprecizia celor doi si a dus scorul la un neverosimil 3-0. În ultimul sfert de orã, vasluienii s-au chinuit doar pentru a nu se face de râs si au asteptat fluierul izbãvitor al arbitrului de centru. Degeaba a pierdut CFR, degeaba a pierdut Dinamo, dacã „galben-vezii” nu au reusit nici de aceastã datã sã profite pentru a se apropia de locul întâi.

Urmeazã returul cu Rapid, din Cupa României, meci de care acum depinde întreg sezonul. Vestea proastã este cã pe lângã handicapul de un gol, Augusto Inacio va avea doi fotbalisti indisponibili. Lui Hugo Luz i s-a mai adãugat si Milanov pe lista suspendatilor. Bulgarul a fost eliminat cu Sibiu pentru douã galbene, ultimul dupã o simulare, si va rata la rândul sãu jocul din Giulesti. În aceste conditii a fost chemat de urgentã Marius Contantin, cel care fusese lãsat la Vaslui.

Augusto Inacio: “Asta nu e forma noastrã”

“Sibiul si-a retras echipa în apãrare. Din pãcate pentru noi nu ne-a dat spatii ca sã marcãm. Am primit apoi golurile, iar al treilea pot spune cã a fost un gol ca la desene animate si a fãcut ca înfrângerea sã fie si mai durereoasã pentru noi. Felicitãm echipa Sibiului. Pânã la primul gol al Vointei ne-am creat ocazii. Cert e cã nu am reusit sã marcãm. Era important ca noi sã înscriem primii. Sunt dezamãgit de forma echipei. Asta nu e forma noastrã. Nu mã asteptam la un joc atât de slab din partea echipei mele. Milanov, nu a simulat. Din pãcate rãmânem fãrã el la jocul cu Rapid.”

Daniel Stanciu: „Banii nu fac diferenta”

„Una peste alta Vointa Sibiu ne-a dominat. Încã o datã se demontreazã cã nu doar banii fac diferenta în fotbal. Am fãcut foarte multe greseli individuale, dar scorul este putin exagerat. Efortul depus la meciul cu CFR s-a resimtit astãzi pentru cã în primul rând adversarii nostri de astãzi ne-au dominat din punct de vedere fizic. Am intrat un pic detasati pe teren la acest meci, este un rezultat rusinos. Comparând cele douã cluburi, e clar cã noi eram superiori, dar fotbalul te taxeazã atunci când esti superficial. Important e sã ne revenim foarte repede pentru cã ne asteaptã meciul retur cu Rapid din Cupã.”, a declarat Daniel Stanciu

Eugen Beza, Vointa Sibiu:„Cheia succesului a fost încrederea”

„Azi ne-am întrecut pe noi însine. Cheia victoriei cu Vasluiul a fost încrederea în faptul cã putem sã cîstigãm. Alex Pelici ne-a spus toatã sãptãmâna cã trebuie sã avem încredere în noi si vom cîstiga. Suntem fericiti dar mai avem pânã departe. Mergem la Rapid sã ne jucãm sansa.”