|

Întâlnire emotionantã la 55 de ani de la absolvirea Complexului Scolar Bârlad! | FOTO

REVEDERE…Absolventii Complexului Scolar Bârlad (CSB), actualmente Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, promotia 1964, s-au revãzut dupã 55 de ani de la absolvire. Promotia, una deosebitã prin faptul cã aproape toti au studii superioare, a dat multi profesori, care au muncit chiar la liceul unde au absolvit.  Elevii celor sapte clase ale promotiei au depãnat amintiri din adolescentã si i-au comemorat pe cei care nu mai sunt printre noi. Apoi au petrecut la un restaurant select din Bârlad.

„O lumânare aprinsã si mult regret pentru cei ce nu mai sunt printre noi, profesori si colegi.”, asa si-au început întâlnirea de promotie cei peste 60 de fosti elevi ai Complexului Scolar Bârlad (Liceul Eminescu acum). La marea revedere au participat si cinci fosti profesori: Petruta Chiriac, Vasile Cârcotã, prof. Manolachi cu sotia, tot profesoarã (ambii de limba rusã) si prof. de chimie Valeria Cucos. S-a citit catalogul, s-au revãzut fostii elevi de la clasele A-G, s-au derulat amintiri, s-au depãnat si poznele fãcute, s-a aprins o lumânare pentru cei dispãruti. Preambulul întâlnirii a avut loc la „Academia Bârlãdeanã”, sâmbãtã, 15 iunie, unde fostii elevi, printre care se numãrã si Elena Popoiu, vicepresedinta Academeiei Bârlãdene, au asistat la lansarea cãrtii „Pazvan Oblu, bãiatul cel rãu din Balcani”, scrisã de Petru Tudoran, sotul unei foste absolvente din promotia 1964, Eufrosina Hogas, care acum trãieste în Galati. Dintre absolventi mai enumerãm pe Magda Arsene, sefa de promotie, Elena Popoiu, Rodica Cazacu, Georgeta Topalã, Stelian Filip (de la CARP Bârlad).

„Pe 16 iunie, am trãit momente de neuitat, amintiri, povesti din perioada liceului, sãrbãtorind alãturi de colegii dragi de atunci .Peste 60 de colegi din promotia 1964 ne-am intalnit la Liceul M.Eminescu (C.S.B.) retrãind aceleasi emotii sau poate chiar mai mari, pe care le-am trãit în perioada liceului. A fost o zi minunatã, pânã si vremea a tinut cu noi. Petrecerea a continuat la Alona, unde ne-am simtit minunat. Multumim tuturor celor care au fãcut posibilã aceastã întâlnire si mai ales profesorilor care au fost alãturi de noi. Promitem sã ne întãlnim în fiecare an ce urmeazã.”, a precizat Stelian Filip, membru în Comitetul Director al CARP Bârlad, unul dintre organizatorii acestei reuniuni dupã 55 de ani, alãturi de Elena Popoiu, Rodica Cazacu si Georgeta Topalã.