|

Interventii în serie pentru pompierii bârlãdeni

FOC… Detasamentul de Pompieri Bârlad a avut de muncã joi, dupã ce alarma a fost datã pentru un incendiu la o locuintã în comuna Dodesti. Dupã ce au lichidat focul, la întoarcerea spre Bârlad, echipajele au observat un alt incendiu, de data asta de vegetatie, pe raza comunei Zorleni. Comandantul actiunii a anuntat prin statie evenimentul, dupã care pompierii au trecut la stingerea vegetatiei uscate care ardea.

S-au dus pentru un incendiu de locuintã si au bifat douã misiuni, ambele încheiate cu succes. Prima interventie pentru pompierii bârlãdeni a fost în localitatea Dodesti, acolo unde acoperisul unei case a fost cuprins de flãcãri. „La caz s-a intervenit cu douã autospeciale, sapte subofiteri si un ofiter, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o locuințã din localitatea Dodești, comuna Dodesti. La sosirea echipajelor de interventie, incendiul se manifesta la nivelul acoperisului pe o suprafatã de aproximativ 12 metri pãtrati. Au ars 12 mp acoperis pe asterealã din lemn si s-au degradat circa 14 metri pãtrati de tavan.

A fost salvatã locuinta compusã din patru camere si anexe, precum si bunurile existente în casã. Cauza probabilã de izbucnire a incendiului a fost un cos de fum defect sau insuficient izolat fatã de materialele combustibile din apropiere. Nu au fost victime” a declarat purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Drumul spre casã, presãrat cu un alt incendiu

La întoarcere, pe raza comunei Zorleni, echipajele au observat un alt incendiu, de data aceasta de vegetatie, care se dezvolta pe marginea drumului european 581, îngreunând foarte mult circulatia. Comandantul acțiunii a anuntat prin statie evenimentul, dupã care pompierii au trecut la izolarea incendiului si lichidarea acestuia. Au ars aproximativ douã hectare de vegetatie uscatã. Cauza probabilã de izbucnire a incendiului a fost focul deschis în spatii deschise. Dupã aproximativ o orã si al doilea incendiul a fost lichidat cu succes.