|

Întronizarea noului episcop închide bisericile de la Vaslui

INVITATIE… Toate bisericile din întinsul Episcopiei vor fi închise duminicã, iar credinciosii sunt asteptati la Catedrala Episcopalã, pentru întronizarea noului Episcop al Husilor. Preotii au anuntat în Biserici, cã îi asteaptã pe toti credinciosii la sãrbãtoarea întronizãrii, unde va fi prezent si IPS Teofan al Moldovei.

Duminicã este sãrbãtoare mare în Eparhia Husilor. PS Ignatie Trif (Muresanul) va primi demnitatea de Episcop, devenind astfel pãstorul unei Eparhii cu o istorie aparte, în care încercãrile s-au împletit cu credinta purã. PS Ignatie va deveni cel de-al 52-lea Episcop al locului. Mesajul sãu, rostit îndatã dupã ce a fost ales de Sfântul Sinod, a arãtat cã îsi doreste ca Biserica locului sã se aplece mult mai mult spre oamenii necãjiti, spre oamenii care au privatiuni materiale severe, spre care sã canalizeze toate actele filantropice pe care institutia poate si trebuie sã le facã.

“Un moment emotionant pentru toti participantii”

Slujba, dupã cum au anuntat reprezentantii Episcopiei Husilor, va începe la 9,30, în curtea Catedralei, unde este amenajatã o scenã mare. Va fi prezent la Husi Înalt Preasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, cel care va conduce ceremonialul întronizãrii. Se anuntã a fi un moment emotionant pentru toti participantii, mai ales cã sperantele legate de noul Episcop sunt foarte mari. “Preotii din parohii asteaptã sprijin si îndrumare, preotii goniti pe nedrept de fostul Episcop asteaptã si ei un semn de la PS Ignatie, iar credinciosii din întreg cuprinsul Episcopiei asteaptã mângâiere, sfaturi bune si îndemn sincer la credintã”, spun preotii de la Husi.