spot_imgspot_img
6.4 C
Vaslui
18-apr.-2024

Învãtãmântul husean, motive de optimism: cresteri ale mediilor de admitere, la liceu!

- Advertisement -

VESTI BUNE… Rezultatele repartizãrii computerizate la liceu au adus o energie bunã pentru scolile din învãtãmântul preuniversitar din Husi, unde se constatã o crestere semnificativã a mediilor viitorilor liceeni. La „Cuza Vodã”, de pildã, niciunul dintre bobocii admisi nu are media mai micã de 8,00, ceea ce e demn de toatã lauda. Si la Colegiul Agricol s-au înregistrat creseri ale mediilor de admitere si s-a ocupat o mare parte din locuri, ceea ce aratã cã noua conducere a institutiei a fãcut bine, atunci când a intensificat promovarea atuurilor acestei scoli de traditie din „orasul dintre vii”. Din pãcate, scoala cu probleme este „Ioan Corivan”, liceul tehnologic care, în cele douã clase oferite, nu a reusit sã atragã decât 9 copii, iar cele mai mici medii de admitere ale lor sunt 3,66, respectiv 3,17.

Afisarea rezultatelor în privinta admiterii la liceu a reprezentat un motiv de bucurie pentru cei mai multi dintre viitorii liceeni. Colegiul National „Cuza Vodã” a rãmas, în continuare, cea mai râvnitã scoalã din zonã, drept dovadã cã, de ani de zile, niciun loc nu rãmâne neocupat. Mai mult decât atât, anul acesta, „Cuza Vodã” reuseste performanta de a nu avea niciun licean cu media de admitere mai micã de 8,16, ceea ce indicã faptul cã profesorii vor avea, cu sigurantã, cu cine lucra, în urmãtorii patru ani. Cele mai bune medii s-au concentrat, conform traditiei, la profilul de fortã al Colegiului, Matematicã-Informaticã. Cea mai micã medie de intrare aici a fost 9,18.

Colegiul Agricol, rezultate tot mai bune, de la un an la altul

Foarte frumos ar fi dacã Colegiul Agricol „Dumitrie Cantemir” ar reusi sã reînvie faima deosebitã, pe care o avea în anii din trecut. Pasi în acest sens deja s-au fãcut. Actuala conducere a institutiei a început sã scoatã scoala în fatã, cu posibilitãtile ei excelente de instruire a elevilor. Ferma, muzeul viticol, vinoteca si toatã istoria lor sunt doar câteva dintre argumentele favorabile. Au fost mediatizãri ale activitãtilor din scoalã, ale rezultatelor bune obtinute de elevi si profesori, ceea ce a fãcut ca atentia noii generatii sã se îndrepte din nou cãtre institutia care are foarte multe de oferit copiilor ce iubesc munca pãmântului, economia, viticultura, etc. Drept dovadã, acum s-au ocupat cele mai multe dintre locurile oferite, iar nivelul mediilor de admitere a crescut. Doar la profilul „agriculturã” sunt câtiva liceeni cu medii sub 5,00. De pildã, la profilul „Economic”, din cei 56 de copii admisi, doar trei au avut medii de absolvire între 7,00 si 8,00, ceea ce aratã cã va putea fi un colectiv cu care profesorii sã poatã lucra si, de ce nu, sã facã performantã. Vesti bune vin si de la Seminarul Teologic din Husi, unde, de asemenea, media de admitere a crescut. Ultima medie de anul trecut a fost de 6,59, iar anul acesta a fost de 7,58. Sã nu uitãm faptul cã, an de an, acesti elevi ai Seminarului înregistreazã rezultate foarte bune la Bacalaureat, ceea ce înseamnã cã în cei patru ani de liceu, aici se face carte serioasã. Din pãcate, probleme sunt la liceul tehnologic „Ioan Corivan”, acolo unde scoala a pus la dispozitia absolventilor de gimnaziul douã clase (56 locuri), una cu profilul de „Industrie textilã si pielãrie” si alta cu profilul „Mecanicã”. Din pãcate, doar nouã copii au venit aici, iar unii au medii foarte mici, între 3,00 si 4,00. Speranta este ca locurile rãmase libere, sã fie ocupate în toamnã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri