|

Inventia lui Adrian Rosca a uimit afaceristii bârlãdeni si vor sã investeascã în ea!! (video)

REUSITÃ Inventatorul Adrian Rosca, bârlãdeanul care a luat medalia de aur la Salonul International de Inventicã “EuroInvent 2016”, a fost luat de primarul Dumitru Boros “sub aripa ocrotitoare” a institutiei pe care o conduce. Primarul Boros a convocat o întâlnire la Primãrie cu peste 25 de oameni de afaceri, pentru a le prezenta atât facilitãtile pentru investitori prin ajutorul de minims pus la bãtaie de edilul bârlãdean, cât si inventia lui Adrian Rosca, sistemul RosMar Hreasca, care vine în ajutorul oricãrei masini, de orice tip. Oamenii de afaceri bârlãdeni s-au arãtat foarte interesati de aceastã iventie, asa cã peste 14 zile se vor întâlni pentru a oferi ceva concret în sprijinul producerii acestui sistem la Bârlad!

La întâlnirea de la Primãria Bârlad, organizatã duminicã, 8 ianuarie, au participat peste 25 de oameni de afaceri din Bârlad, printre care conducerea de la SC Rulmenti, de la SC Fepa, ing.dr Dionisie Lefter, Ionel Constantin, seful Camerei de Comert Vaslui etc. Dupã ce primarul Dumitru Boros a explicat ce este si cum se acordã ajutorul de minims, mai precis facilitãti oferite celor care vor investi în Bârlad si vor crea locuri de muncã, primarul a prezentat pe inventatorul Adrian Rosca, cel despre care cotidianul nostru a scris anul trecut pagini întregi. Adrian Rosca a prezentat oamenilor de afaceri inventia sa, solicitând ajutorul pentru a realiza un prototip al sistemului RosMar Hreasca, care sã fie prezentat apoi potentialilor clienti (ce deja sunt interesati, dar vor sã vadã prototipul). Primul care a reactionat a fost Dionisie Lefter, care i-a pus la dispozitie lui Rosca hala sa de productie (situatã între SC Rulmenti si SC Fepa), pentru ca inventatorul sã poatã realiza acest prototip. Bineînteles cã trebuiesc bani multi pentru materiale, asa cã si cei de la SC Rulmenti s-au arãtat interesati sã-l ajute, precum si alti afaceristi, încântati de prezentarea fãcutã de Adrian Rosca. Întâlnirea se va repeta peste 14 zile, adicã pe 22 ianuarie, când ajutorul oferit se va concretiza, urmând ca Rosca sã dea drumul la construirea prototipului. “Eu vreau sã fac acest sistem în Bârlad, în orasul meu, pentru ca aici sã vinã banii, aici sã se facã locuri de muncã, sã scoatem Rulmentii si Fepa la luminã. Pentru cã vor fi comenzi foarte multe si aici le vom realiza”, a spus Adrian Rosca.

Nu uitati: sistemul RosMar Hreasca va revolutiona industria de masini!

Vã reamintim cã Adrian Rosca a fost prezent cu inventia sa, pe 20 mai anul trecut, la Salonul International de Inventicã “EuroInvent 2016” de la Iasi. A avut surpriza sã primeascã un e-mail, de la organizatorii salonului de inventicã, prin care era anuntat cã a câstigat medalia de aur!! Inventia sa a intrat în atentia juriului international, care a acordat, alegând dintre cele 510 inventii, 50 care au primit medalia de aur! Si Adrian Rosca se numãrã printre cei medaliati!

Modestul inventator s-a destãinut cotidianului nostru

Multi bârlãdeni au asistat anul trecut la prezentarea sistemului RosMar Hreasca inventat de Adrian Roca si iatã, medaliat cu aur la un salon de inventicã foarte important în lume. Dar nu multi au înteles ce este si de ce este atât de uimitoare aceastã inventie, aplicabilã la tot ce merge pe roti în lume. Adrian Rosca a avut rãbdarea sã explice, în exclusivitate pentru cititorii nostri, despre ce este vorba. “Sistemul RosMar Hreasca se bazeazã pe calarea automatã a rotilor masinii, adicã blocarea automatã, convenabilã. Soferul poate sã-si caleze orice roatã vrea. Înseamnã cã rotile calate vor împinge rotile rãmase libere si acesta este sistemul inventat de mine. Mai pe întelesul multor oameni, sistemul meu blocheazã rotile – în special cele din spate sau chiar mai multe roti, iar acestea, actionat de sofer, prin sistemul meu, vor împinge roata liberã sã treacã peste orice obstacol. RosMar Hreasca poate fi fãcut în douã sisteme: sistemul secvential si sitem liniar. În sistemul secvential miscarea se face în trepte: se caleazã o parte din roti si le obligã pe cele rãmase libere sã înainteze. Dupã care acestea vor fi si ele calate convenabil si le vor trage pe celelalte dupã ele. Si apoi se face din nou miscarea, pânã când poate fi trecut obstacolul – panta, rampa, groapa etc. Nu conteazã gradul pantei, poate fi de 50 – 60 de grade înclinatie, poate depãsi orice: polei, zãpadã, noroi, groapã, copaci cãzuti etc. Este aplicabilã la ambulante, care se confruntã cu acestã problemã, la masini de pompieri, la masini militare, la tractoare, la ampinile de off road, care rãmân împotmolite în noroaie, vor iesi foarte usor din orice obstacol, cu acest sistem pe masini. În sistemul liniar, RosMar Hreasca va modifica startul tuturor masinilor de pe pãmânt. Plecarea de pe loc a tuturor masinilor care au sistemul RosMar va fi mult, mult mai rapidã. Acum, de exemplu, plecarea de pe loc cea mai rapidã este cu 517 km/h, vitezã care se atinge în 3,5 secunde. Cu sistemul meu montat pe masinã, se poate atinge în 3,5 secunde, mii de km la orã!”, a exlicat Adrian Rosca, pe scurt, cam în ce constã inventia sa.