|

Iohannis si PNL au învins PSD. Ce urmeazã dupã motiunea de cenzurã?

BÃTÃLIE… Presedintele Klaus Iohannis, a declarat, vineri, cã PSD rãmâne un adversar puternic cu care PNL trebuie sã se lupte si cã ar fi cea mai mare gresealã ca social-democratii sã fie subapreciati. Iohannis le-a transmis liberalilor cã oamenii asteaptã solutii de la PNL si a precizat cã vrea un guvern instalat cât mai rapid. Seful statului a explicat cã este adeptul alegerilor anticipate, dar acestea sunt aproape imposibil de realizat.

Presedintele Klaus Iohannis si presedintele PNL, Ludovic Orban, însotiti de alti lideri liberali, au mers printre brasoveni, în drumul spre Adunarea Regionalã a organizatiilor PNL din regiunea Centru. Oamenii, veniti în numãr mare, au dat mâna cu presedintele României si au fãcut fotografii cu acesta. Seful statului a fost solicitat sã semneze autografe pe cea mai recentã carte pe care a scris-o. La rândul sãu, Ludovic Orban, nãscut în Brasov, s-a întretinut amical cu localnicii veniti sã îi întâmpine pe liberali. Adunarea Regionalã de la Brasov, la care au participat 2.000 de liberali, a fost prima reuniune a liberalilor împreunã cu seful statului, dupã succesul motiunii de cenzurã împotriva Guvernului Dãncilã. “S-a produs o nouã minune: motiunea de cenzurã a trecut prin Parlament! Foarte multi dintre voi, în frunte cu Ludovic, ati muncit sãptãmâni, luni de zile pentru acest rezultat. Ati muncit, ati reusit sã convingeti întreaga opozitie din Parlamentul României si împreunã ati reusit! Felicitãri”, a fost mesajul presedintelui pentru liberali. El a reamintit cã la consultãrile de la Cotroceni, PNL a anuntat cã este pregãtit sã preia guvernarea.

Nu vor exista tãieri de salarii si pensii

Klaus Iohannis le-a vorbit liberalilor despre perioada grea care urmeazã. “Iohannis va intra în campanie împotriva PSD”, a afirmat seful statului. “PSD-ul rãmâne un adversar puternic cu care trebuie sã ne luptãm în numele românilor de bunã-credintã! PSD-ul este puternic însurubat în institutiile statului, în consilii judetene, în primãrii, în consilii locale. Nu subapreciati acest adversar. Ar fi cea mai mare gresealã “, a spus seful statului. Acesta sustine cã românii asteaptã de la liberali solutii pentru perioada urmãtoare. “Românii asteaptã de la noi solutii pentru o guvernare eficientã, pentru o guvernare care sã vinã pentru România si pentru români. Asta trebuie sã livrati, voi împreunã cu mine. Asa vom face”, a mai spus Iohannis.

Guvern PNL, instalat cât mai repede

Presedintele a spus cã PNL trebuie sã se pregãteascã foarte bine si pentru alegerile locale si parlamentare, “care pot avea loc la termen sau mai repede”. “Acum nu este posibil sã facem anticipate imediat. Vã explic de ce. Dacã acum am încerca un astfel de demers, acest guvern esuat, derutat, demis, Dãncilã ar rãmâne la butoanele Guvernului pânã în primãvarã. Asta ar fi o adevãratã catastrofã nationalã. S-ar crea un haos de nedescris, ar face praf toti banii, ar face praf toate sistemele. Asa ceva este, pur si simplu, exclus!”, a explicat seful statului. Acesta a mai precizat cã vrea un guvern PNL sau în jurul PNL care sã fie instalat cât mai repede. Seful statului a afirmat rãspicat cã liberalii nu vor tãia pensii si salarii. “Deja, ieri, în Parlament, de la tribuna Parlamentului s-a lansat prima sperietoare mincinoasã marca PSD si de aceea, dragii mei, vã spun vouã si tuturor românilor: nu vor exista tãieri de salarii si pensii!”, a afirmat Klaus Iohannis.

Iohannis si PNL au învins PSD

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat cã România are nevoie de oameni de stat, care sã punã în primul plan interesul României si interesul fiecãrui cetãtean român. “Vremea minciunii a trecut, dragii mei. Vremea hotiei a trecut, dragii mei. Vremea improvizatiilor si a cârpelilor a trecut, dragii mei”, a fost mesajul lui Ludovic Orban. Acesta a afirmat cã “PSD si-a bãtut joc de România în ultimii trei ani de zile”. “ La capãtul a 3 ani de luptã trebuie sã declarãm un lucru clar, presedintele Klaus Iohannis si Partidul National Liberal au învins decisiv PSD, ieri”, a afirmat Orban, în aplauzele liberalilor. “Avem de dat cea mai importantã bãtãlie dintre toate – bãtãlia pentru realegerea lui Iohannis în functia de presedinte al României. Sã facem o campanie cum nu am fãcut niciodatã”, a mai spus Orban. Acesta a explicat cã perioada care vine este dificilã. Orban a afirmat cã puterea este datã formatiunilor politice pentru a lucra în interesul public, nu în interesul clientelei. “Aceastã putere trebuie folositã de Partidul National Liberal, pentru a garanta fiecãrui român cã orice leu pe care îl plãteste la bugetul de stat va fi cheltuit pentru a realiza lucruri care sã creascã calitatea vietii în România”, a fost mesajul lui Ludovic Orban. “Trebuie sã le garantãm românilor cã nicio decizie nu se va mai lua fãrã o dezbatere în societate”, le-a transmis Orban liberalilor. Acesta a precizat cã îi este foarte usor sã facã campanie pentru Klaus Iohannis. “Klaus Ioahnnis, are toate datele necesare, toate calitãtile necesare, pentru a gira cea mai importantã functie în stat si pentru a da directia corectã pentru România. Klaus Iohannis, în 5 ani, a arãtat cã are capacitatea de a utiliza aproape singur, într-o bãtãlie inegalã cu un PSD cum nu a fost niciodatã, a reusit sã opreascã orice rãu care putea fi sãvârsit României si a reusit, în final, sã învingã, alãturi de noi decisiv, Partidul Social Democrat”, a explicat Ludovic Orban.

(Material publicat la comanda PNL, prestator Vremea Nouã Vaslui, tiraj 2725, cod mandatar financiar 31190005)