|

Ipotezã soc: asistenta bãtutã de sot, suspiciuni cã ar fi fost otrãvitã!

SPERANTÃ...Angajatii Spitalului Judetean Vaslui se roagã ca medicii de la Iasi sã facã o adevãratã minune si sã-i salveze viata asistentei Mihaela Enache.

DEZVÃLUIRI TERIFIANTE

EXCLUSIVITATE… Detalii incredibile ies la ivealã în cazul asistentei Mihaela Enache, de la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, care de cinci zile se aflã în comã de gradul IV într-un spital din Iasi. Potrivit surselor noastre, sotul acesteia ar avea o idilã cu o colegã de serviciu, motiv pentru care îsi supunea sotia la crunte tratamente. Femeia, mamã a doi copii, ar fi fost lovitã sistematic, chiar si cu scaunul. Mai mult, spun apropiatii, bãrbatul îsi umilea sotia, i-ar fi luat chiar si cardul si ar fi cheltuit banii la pãcãnele. Medicii fac eforturi supraomenesti pentru a o ajuta, dar rinichii asistentei au cedat în ultimele zile, iar starea sa este criticã. Medicii iau în calcul inclusiv varianta unei otrãviri, cu o substantã toxicã pentru organism, motiv pentru care se fac noi investigatii si cercetãri. Redactorii ziarului Vremea Nouã au stat, ieri, de vorbã cu fiul femeii. Acesta a exclus, din start, varianta otrãvirii, si merge mai mult pe o reactie alergicã pe care organismul mamei sale ar fi dezvoltat-o, nu se stie din ce motiv.

Asistenta Mihaela Enache de la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui se zbate între viatã si moarte, pe paturile spitalelor din Iasi. Transferatã initial la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, aceasta a fost mutatã apoi pe sectia Nefrologie a Spitalului Clinic “C.I. Parhon”, dupã ce ambii rinichi i-au cedat. Voci din sistem spun cã în acest caz se ia în calcul inclusiv varianta otrãvirii pacientei, care ar fi avut loc pe o perioadã mai lungã de timp. Este o ipotezã pe care cei cu care a lucrat asistenta nu o exclud, având în vedere numeroasele dãti când aceasta venea bãtutã la serviciu. Surse demne de încredere spun cã între Mihaela si sotul ei nu mai era cale de împãcare, asta si pentru cã psihologul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontierã Vaslui si-ar fi gãsit fericirea în bratele unei alte femei, colegã de serviciu cu acesta.

“Exclus asa ceva”

De joia trecutã si pânã în prezent, redactorii ziarului Vremea Nouã au încercat sã stea de vorbã si cu Mihai Enache, sotul asistentei medicale. Contactat telefonic în repetate rânduri, acesta a refuzat sã rãspundã. Luni dupã-amiazã, pe numãrul de telefon al redactiei a sunat un tânãr care s-a recomandat ca fiind fiul asistentei aflate în comã. Acesta a dorit sã facã câteva precizãri referitoare la caz.”Am sunat pentru cã în presa localã au fost divulgate câteva informatii incorecte, care nu fac bine familiei noastre. Înainte de toate, mama mea nu a intrat în comã imediat dupã ce a fost internatã, ci a doua zi dimineata, iar la spital a fost dusã cu taxiul, nu cu ambulanta. Cât despre otrãvire, exclus asa ceva! În prezent apar informatii din foarte multe pãrti, din partea unor persoane care nu ne vor neapãrat binele. În legãturã cu ce s-a scris, cã mama ar fi fost bãtutã, nu pot sã spun dacã asa au stat lucrurile. Tot ce vã pot spune este cã la momentul de fatã se fac examinãri în continuare, nimic nu este sigur, sunt mai multe ipoteze luate în calcul. E posibil sã fie vorba inclusiv despre o reactie alergicã a organismului”, a afirmat cel care s-a recomandat ca fiind fiul asistentei. În acest caz politistii vasluieni au în lucru douã dosare penale, unul pentru vãtãmare corporalã din culpã si al doilea dosar pentru violentã în familie, în urma unei plângeri, depusã de fratele victimei.

Politia de Frontiera face propriile verificari

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi a demarat propriile verificari in acest caz, privind conduita politistului. “Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public cu privire la posibila implicare a unui lucrător din cadrul instituţiei noastre într-un caz de agresiune domestică, vă informăm că există un dosar penal în lucru, instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui. În funcţie de rezultatele cercetării desfăşurate de către autorităţile competente şi de calitatea procesuală a lucrătorului, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iași va dispune măsuri în conformitate cu Statutul Poliţistului. Totodată, vă informăm că la nivelul instituţiei noastre au fost dispuse o serie de verificări care vizează conduita poliţistului, în conformitate cu art. 41 lit. h) din Legea 360/2002 privind Statutul Poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare”, a precizat purtatorul de cuvant al institutiei.