|

UPDATE: Băiatul a fost găsit mort. Fetita a fost adusa la Vaslui

UPDATE ora 12:00: În urmã cu câteva minute, fetita a fost adusã la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui. Echipajul de pe ambulantã a declarat cã starea de sãnãtate a micutei este bunã, având în vedere cã în ultimele douã zile a trecut prin clipe deloc usoare. Copilul prezenta mai multe zgârieturi pe fatã, în zona ochilor si a nasului.


UPDATE: 10:00 Cum au fost gasiti copiii

Fata a fost gasita de un sofer de microbuz care asigura transportul pe ruta Morareni – Floresti si care a sunat la 112, pentru a anunta ca a gasit un copil foarte speriat si deloc comunicativ. Politistii s-au deplasat la fata locului, insa pentru ca micuta era foarte speriata, nu au insistat asupra detaliilor. Imediat, la cateva minute distanta, politistii au fost sesizati de un propietar de teren din zona, care venise sa vada daca mistretii i-au distrus culturile, ca a gasit un copil decedat. Atunci, politistii, impreuna cu un echipaj de ambulanta, au pornit spre acel loc – la 1,4 km distanta de locul in care fusese gasita fata, in marginea padurii dintre Morareni si Floresti. Polistii judiciari estimeaza ca baiatul era mort de circa 10 ore, adica acesta ar fi incetat din viata inca de la miezul noptii. In timpul cautarilor, echipajele ajunsesera pana la circa 600 metri de coliba. Daca mai mareau perimetrul cu inca putin, copiii erau gasiti. Cunoscatorii au stabilit un potential drum pe care copiii l-ar fi putut urma. Acestia ar fi mers pe jos in jur de 10 km. Este uimitor ca cei doi copii au putut merge atat de mult pe o vreme ploioasa.

UPDATE: 9:00 Echipele de cautari l-au gasit pe baietel mort, intr-o coliba parasita, la 17 km distanta de casa, intre Morareni si Floresti.  Micuta este speriata. Azi dimineata iesise sa caute de mancare. Politia ia in calcul orice ipoteza, mai ales ca distanta de 17 km este extrem de greu de parcurs, daca nu chiar imposibil, de niste copii. Vom reveni cu amanunte.

UPDATE: 8.30  Fetita de patru ani, Adina Olaru, disparuta de acasa de doua zile in padurea Gherghesti, a fost gasita de politie in viata, intr-un sat din comuna Alexandru Vlahuta. Satul se numeste Morareni. Acum este cautat si baiatul. Fetita mergea singura pe ulita satului Morareni. Surse din politie au precizat ca cei doi au fost vazuti tinandu-se de mana pe ulitele acestui sat. Intre Morareni si Micesti sunt aproximativ 16 km. Cei peste 400 de oameni (politie, armata, jandarmerie, pompieri, sateni) sunt in culmea fericirii si sunt acum in cautarea baiatului de trei ani. Vom reveni cu detalii!

DISPERARE…Adina de cinci ani si Adrian de trei ani sunt cãutati în disperare de 300 de oameni, dupã ce marti seara au dispãrut în pãdurea din spatele casei. Toatã comuna Gherghesti este rãscolitã de forte impresionante de ordine, iar autoritãtile folosesc toatã tehnica modernã din Ministerul de Interne, dar în zadar. Se contureazã ideea cã acesti copii au fost rãpiti. “Sunt frumusei foc. Sigur i-a luat cineva, mai ales cã în ziua aceea a fost târg la noi în comunã. Cineva i-a pozat. E ceva necurat la mijloc. Am înteles cã cei doi câinii politisti au luat urma micutilor si în zare, la Floresti, au pierdut-o. Cred cã de acolo i-a luat o masinã si dusi au fost” a spus un sãtean, convins cã micutii trãiesc, dar sunt victima unei rãpiri. Prefectul Olteranu nu se dã bãtut. A cerut elicopter de la Ministerul de Interne. Acesta merge pe varianta cã micutii s-au rãtãcit. Cei mai sceptici cred însã cã Adina si Adrian nu au putut supravetui singuri, douã nopti în pãdure. Cãutãrile continuã, iar sansele ca cei doi sã fie recuperati scad cu trecerea timpului. Doar o minune îi mai poate aduce acasã. Existã si teoria precum cã micutii sunt la vreo gospodãrie sau la vreo stânã izolatã. De aceea politistii au luat la puricat, casã cu casã.

Peste 300 de oameni au rãscolit pãdurile din judetul Gherghesti în cãutarea celor doi copii, de trei si cinci ani dispãruti de marti seara. Însã totul a fost în zadar. Deja salvatorii sunt sceptici cu privire la faptul cã micutii au dispãrut pur si simplu. Se contureazã douã ipoteze. Fie au fost rãpiti si dusi departe de casã, fie, în drumul lor s-au împotmolit într-o mlastinã sau râpã, iar sansele sã mai fie în viatã sunt minime. Deja au trecut 36 de ore de când acestia au dispãrut.

Cãutãrile au fost sistate pe timpul noptii, zona va fi survolatã de un elicopter cu termoviziune de dimineatã

Desfãsurãrile impresionante de forte de la Micesti s-au dovedit a fi zadarnice. Cei doi copii de trei si de cinci ani, din comuna Gherghesti, parcã au intrat în pãmânt. S-au terminat cercetãrile pe toate cele 944 de ha de pãdure, cât se întinde pãdurea de la Micesti. 300 de oameni, voluntari, pãdurari, jandarmi, militari, pompieri si politisti au verificat fiecare centimetru pãtrat de teren si nu s-a gãsit niciun indiciu. Mai mult, câinii specializati în cãutãri au pierdut, în zarea de la Floresti, urma celor doi copii. “Cunosc pãdurea de aici ca pe buzunarele mele. Am verificat fiecare cotlon, fiecare vâlcea sau râpã, dar nimic. Nu am gãsit nici mãcar o urmã, o bucatã de material textil, nimic. În pãdure te agãti de o creangã, pierzi un papuc si tot rãmâne ceva. E imposibil sã nu rãmânã urme. E ceva dubios. Dacã acesti copii mai erau în pãdure, nu aveam cum sã nu-i gãsim. Am mers umãr la umãr, 300 de oameni, aproape cã ne cãlcam unii pe altii în picioare. Nu aveam cum sã nu-i vedem. Eu sper, fiindcã nu vreau sã mã gândesc la ce-i mai rãu, ca acesti copii sã fie pe undeva, pe la vreo familie”, a declarat Liviu Loghin, inginer silvic si sef de sector.

Prefectul Olteanu a luat-o de la început cu cãutãrile

Prefectul a dat ordin ca pânã la cãderea serii sã fie periate, din nou, vreo 36 de ha de pãdure din apropierea caselor. În ajutorul cãutãtorilor va veni de la Bucuresti un elicopter de la Ministerul de Interne, echipat cu instalatie de termoviziune, iar de la Tulcea un echipament, tot de termoviziune, mai complex. “Nu ne lãsãm. I-am rugat pe cei implicati sã mai facã un efort si pânã la cãderea serii sã mai scotocim pãdurea de lângã casele din Micesti. Desi au trecut 24 de ore, eu cred cã acesti copii încã sunt în viatã si de aceea trebuie sã cãutãm în continuare. În sprijinul nostru au venit cei de la Ministerul de Interne, care trimit un eclicopter echipat special pentru cãutãri. De la Iasi, Tulcea si Vaslui ne-au mai fost trimise binocluri cu infrarosu. Se face totul pentru gãsirea copiilor. Luãm în calcul fiecare indiciu, fiecare informatie. Dar pânã acum nu am gãsit nimic. Cãutãrile au fost fãcute temeinic, dupã hãrti si nu înteleg unde pot fi acesti copii. Important e sã nu-i abandonãm si sã nu ne ne lãsãm rãpusi de obosealã”, a declarat prefectul judetului, Daniel Olteanu.