|

ISIS revendică atacul de la târgul de Crăciun din Berlin

ISIS revendică atacul de la târgul de Crăciun din Berlin, conform Reuters. Mesajul a apărut pe site-ul agenției de știri a ISIS.

UPDATE 23.00: Ministrul german de Interne, Thomas De Maiziere, a avut o reacție prudentă și reținută la anunțul prin care gruparea Statul Islamic a revendicat atacul comis în târgul de Crăciun din Berlin și soldat cu 12 morți, transmite BBC.

“Această așa-zisă revendicare din partea așa-numitului Stat Islamic, care, de fapt, nu e decât o bandă de teroriști, abia ne-a parvenit. Până acum nu existase nicio revendicare. Uneori astfel de mesaje sunt transmise mai târziu. Există mai multe piste pe care anchetatorii le urmăresc. Ar trebui să îi lăsăm să își facă treaba. Muncesc din greu și nimeni nu se va opri până la arestarea vinovatului sau a vinovaților”, a spus ministrul De Maiziere, potrivit BBC.

Gruparea Statul Islamic a revendicat atentatul de luni seara de la Berlin, anunță Reuters, care citează agenția de informații a grupării teroriste, Amaq.

Procurorii germani au anunţat marţi seară eliberarea suspectului pakistanez, arestat în urmă cu o zi în legătură cu atentatul de la târgul Breitscheidplatz. Iniţial, autorităţile germane au crezut că tânărul pakistanez, în vârstă de 23 de ani, este cel care a condus camionul, care a intrat în mulţimea adunată la un târg de Crăciun din metropola Berlin, transmite The Guardian.

sursa: https://www.realitatea.net/reuters-isis-revendica-atacul-de-la-targul-de-craciun-din-berlin_2014962.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb