|

Iulian Munteanu, spionat cu drona când lua mitã

ACURATETE…Drone si camere ascunse în nasturii tinutei de politist au fost folosite de anchetatori pentru a aduna dovezi împotriva subcomisarului Iulian Munteanu, fostul sef al Biroului Rutier Vaslui, trimis în judecatã pentru fapte de coruptie. În timp ce lua mitã carne de miel pe care trebuia sã o ofere comiarului-sef Mihai Axente, Munteanu a fost filmat de o dronã de la 400 de metri altitudine. Odatã ce procurorii au început sã adune dovezi, unii dintre subalternii ofiterului au fost echipati cu camere video miniaturale, ascunse în nasturii uniformei.

Tehnica folositã de procurorii anticoruptie pentru a aduna dovezi împotriva subcomisarului Iulian Munteanu, acuzat de fapte de coruptie, ne poate duce cu gândul la filmele cu spioni. Astfel, unii dintre subalternii ofiterului de politie au purtat pe ei echipamente de ascultare audio-video. Acestea erau, de fapt, camere video miniaturale ascunse în nasturii tinutei de politist. Mai mult, atunci când Munteanu a mers sã facã rost de carne de miel, pe care voia sã o ofere mitã comisarului-sef Mihai Axente, surse din politie povestesc cã acesta a fost filmat cu o dronã, de la 400 de metri altitudine. Axente a primit carnea si mai multe sticle de vin. Pentru acest lucru, trebuia sã treacã cu vederea neregulile descoperite în Biroul Rutier Vaslui. Mai mult, în luna mai 2015, Axente a mai primit un pat din lemn masiv, lucrat artizanal.

Motivele pentru care DNA-ul a venit la Politia Vaslui

POVESTEA…Vineri, 11 decembrie 2015, masinile cu procurori DNA si jandarmi au ajuns la Vaslui în jurul orei 6 dimineatã si au stat în asteptare pânã au primit undã verde sã actioneze. Ca urmare a obtinerii autorizãrilor legale de la instanta competentã, au fost efectuate perchezitii domiciliare în 13 locatii din Bucuresti, judetul Ilfov si municipiul Vaslui. Dintre acestea, trei au fost la sediile unor institutii, restul la domiciliile unor persoane. Conform surselor, a fost perchezitionat si domiciliul comisarului Iulian Munteanu, seful Serviciului Circulatie Vaslui. Dupã ce procurorii si-au terminat treaba acasã, politistul a fost adus la sediul Politiei Municipale Vaslui pentru audieri. Între timp, procurori DNA, sprijiniti de jandarmi, au verificat birouri din incinta IPJ Vaslui. Dupã mai bine de sapte ore petrecute în interiorul Inspectoratului, anchetatorii au ridicat patru laptop-uri si mai multe documente. Sursele povestesc faptul cã toatã povestea a început dupã ce comisarul-sef Mihai Axente, fostul sef al Politiei Autostrãzi, demis de cãtre Cristian David pe vremea când acesta era ministru de interne, a ajuns la Vaslui. Comisarul-sef ar fi fãcut parte din echipa de control care a venit, în primãvara acestui an, la IPJ Vaslui. Se pare cã, în timpul controlului, acesta s-a înteles cu politistii vasluieni ca anumite dosare penale sã fie “uitate” în sertare si sã nu ajungã pe masa magistratilor. Pânã în iulie 2007, Mihai Axente a detinut functia de sef al Politiei Autostrãzi . Acesta a fost eliberat din functie dupã un groaznic accident petrecut pe Autostrada Soarelui, în urma cãruia 16 persoane si-au pierdut viata si alte 12 au fost rãnite.