|

Iustina, navetista care a oferit o adevãratã lectie de determinare si perseverentã!

BRAVO! O exceptionalã lectie de determinare si perseverentã, este oferitã astãzi de sefa de promotie a Scolii “Mihail Sadoveanu” din municipiul Husi! Iustina Vrînceanu, eleva care a absolvit gimnaziul cu media 9,98, a fãcut ani la rând o epuizantã navetã între Husi si Otetoaia, a învãtat zi de zi pânã seara târziu si iatã, toatã munca sa a fost încununatã cu lauri. La finalul gimnaziului, Iustina i-a fãcut mândri pe toti cei dragi, devenind liderul generatiei sale. Îsi aminteste, zâmbind, faptul cã în clasa a II-a, când a venit sã învete la oras, era atât de în urmã cu materia fatã de colegii din oras, cã nu îsi dorea decât sã îi ajungã într-o zi. Ei bine, atâta perseverentã a pus în visul sãu, cãci, iatã, la final de gimnaziu, Iustina Vrînceanu i-a întrecut pe toti. Îsi doreste ca într-o zi sã devinã un cadru didactic la fel de bun precum cei de la Scoala “Mihail Sadoveanu, care au sustinut-o si au încurajat-o mereu.

“Clasa I am fãcut-o în satul natal, iar pãrintii mei si-au dorit foarte mult sã merg mai departe, la o scoalã mai bunã, unde concurenta este mult mai mare, si iatã cã dorinta lor a dat si roade”. Asa îsi începe povestea Iustina Vrînceanu, eleva care, în ciuda faptului cã este doar un copil, proaspãt absolvent de clasa a VIII-a, poate oferi chiar si celor mari o adevãratã lectie de viatã. “Când am avut primul contact cu copiii de la oras, care erau mult mai pregãtiti decât mine, mi-am dat seama cã trebuie sã muncesc mult. Cu ajutorul doamnei învãtãtoare Ivan Cãtãlina Valentina, am reusit însã sã-i ajung din urmã si iatã cã, prin mult efort, am obtinut titlul de sef de promotie la Scoala Gimnazialã “Mihail Sadoveanu”, spune Iustina. Titlul a bucurat-o enorm, cãci a venit ca o confirmare a faptului cã tot efortul ei a meritat. “Am terminat gimnaziul cu media 9.98. Oarecum, mã asteptam la acest rezultat. Am fost foarte fericitã, acesta fiind un imbold pentru mine de a continua sã fiu la fel de serioasã si consecventã ca pânã acum”, spune Iustina. Pentru viitor, Iustina are creionate planuri, pe care este hotãrâtã sã le sustinã cu aceeasi determinare. “Vreau sã mã duc la Colegiul National “Cuza Vodã” Husi, la profilul Matematicã – Informaticã, pentru cã îmi place Matematica. Este prea devreme sã iau o hotãrâre, dar mã gândesc sã devin în viitor un cadru didactic”, sustine sefa de promotie de la Scoala “Mihail Sadoveanu”. “Pãrintii mei întotdeauna au fost aproape de mine, m-au îndrumat, m-au încurajat si mi-au spus întotdeauna cã bucuria lor cea mai mare este ca eu sã învãt carte, asta fiind rãsplatã pentru sacrificiul pe care l-au fãcut în toti anii acestia. Ei au fost obisnuiti cu rezultatele mele deoarece încã de micã am început sã vin acasã cu diplome si note foarte bune”, a mai adãugat eleva.

Recunostinta Iustinei pentru profesorii si colegii de la “Sadoveanu” din Husi

“Acesti ani au trecut foarte repede. Pot spune cã m-am simtit foarte bine, deoarece am avut alãturi niste profesori si colegi extraordinari. În primul rând, as vrea sã îi multumesc foarte mult doamnei mele diriginte, Otilia Roman, un dascãl minunat care a reusit sã se apropie de toti copiii, care si-a îndeplinit cu succes meseria de profesor si de aceea pentru noi (clasa a VIII-a A) a fost usor sã întelegem materia pe care o predã . Nu am cuvinte sã descriu plãcerea si bucuria pe care o aveam în suflet când lucram alãturi de doamna profesoarã de Matematicã, Maria Mihãilã, cu ajutorul cãreia mi-am descoperit si mi-am dezvoltat pasiunea pentru aceastã materie. De asemenea, le multumesc si doamnei profesoare de Chimie, Anghelus Miluta, pentru cã datoritã ei am ajuns la etapa nationalã a concursului “Raluca Rîpan”, doamnei profesoare de Francezã, Cristina Ciupilan, pentru cã, datoritã dânsei, am învãtat si am îndrãgit Limba Francezã, doamnei directoare Daniela Branici, pentru cã mi-a acordat sansa sã învãt la aceastã scoalã si, de asemenea, le multumesc tuturor celorlalti profesori care au contribuit la pregãtirea mea”.