|

IZVORUL TĂMĂDUIRII, ziua în care se sfinţesc apele. Ce nu au voie FEMEILE să facă în această zi

IZVORUL TĂMĂDUIRII se sărbătoreşte în VINEREA LUMINATĂ, prima de după Paşte.

IZVORUL TĂMĂDUIRII este un praznic închinat Maicii Domnului şi de această sărbătoare se leagă o mulţime de tradiţii şi superstiţii. Este ziua închinată Izvorului dătător de viaţă al Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

IZVORUL TĂMĂDUIRII este ziua în care în biserici, la fântâni sau la izvoare se oficiază slujba de sfinţire a apei sau Agheasma Mică, apă care se va bea dimineaţa, pe nemâncate, pentru întărire trupească şi sufletească.

IZVORUL TĂMĂDUIRII 2017. Gospodinele nu au voie să spele, să calce şi să croiască în Vinerea Luminată. Orice lucru făcut în această zi nu va fi de folos şi nu va fi terminat niciodată.

IZVORUL TĂMĂDUIRII 2017. Conform tradiției, pe vremuri, cine lucra era lovit de o boală din care nu își mai revenea până la moarte. În plus, în trecut nu se țesea nimic deoarece cu pânza țesută în această zi nu se îmbrăcau nici măcar cei morți deoarece nu puteau fi primiți pe cealaltă lume.

IZVORUL TĂMĂDUIRII 2017. La ţară gospodarii aruncă apă sfinţită peste vitele de povară, pentru ca acestea să fie sănătoase şi să lucreze cu spor la lucrările agricole. Pentru a avea un an bogat, oamenii stropesc cu apă sfinţită în ziua praznicului grădinile şi livezile. Astfel se crede că recoltele vor fi ferite de efectele grindinei.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/izvorul-tamaduirii-ziua-in-care-se-sfintesc-apele-ce-nu-au-voie-femeile-sa-faca-in-aceasta-zi_351864.html#ixzz4enztvIWk