|

JAN CIUPILAN, EXCLUS DIN PDL!

Elena Udrea face victime la Vaslui

FURTUNÃ Scandal si acuze în interiorul PDL Vaslui, la o sãptãmânã dupã agitata conventie nationalã a partidului, în urma cãreia Vasile Blaga a fost ales în functia de presedinte. Primele victime ale “vânãtorii de vrãjitoare” din partid, adicã acele persoane care au votat cu Elena Udrea în detrimentul lui Blaga, sunt primarul Husului, Ioan Ciupilan, dar si fostul senator PDL de Bârlad, Vasile Pintilie. Cei doi ar fi anuntat public cã o sustin pe Udrea, asa cã senatorul Dan Marian, presedintele organizatiei judetene a cerut ca acestia sã fie sacrificati pentru “binele” partidului. În timp ce senatorul Pintilie si-a prezentat demisia din functia de presedinte al organizatiei municipale, fiind înlocuit de deputatul de Murgeni, Sergiu Vizitiu, primarul Ciupilan a fost exclus din partid la ordinul lui Cãtãlin Dogaru, eminenta cenusie a PDL Vaslui. Dogaru ar fi propus, si Biroul Permanent Judetean a aprobat, ca primarul Husului sã fie exclus din partid, pe baza ultimelor declaratii din cadrul Consiliului Local.

S-a deschis cutia Pandorei în organizatia condusã de senatorul Dan Marian. Conventia nationalã în urma cãreia Vasile Blaga a câstigat un nou mandat de presedinte al PDL a umplut paharul nemultumirilor în rândul membrilor de partid. Unii dintre ei au anuntat public cã au votat cu Elena Udrea pentru functia de presedinte, ceea ce l-a înfuriat la culme pe senatorul Marian, care a trecut la “represalii”. Prima victimã a scandalului a fost, chiar sãptãmâna trecutã, primarul Husului, Ioan Ciupilan, cel care avea functia, oficial, de prim-vicepresedinte al organizatiei judetene PDL. La sedinta CL de joia trecutã, consilierii PDL Husi, supãrati pe Ciupilan si atâtati de senatorul Marian, i-au înmânat, în batjocurã, adeziunea sa la PDL, frumos înrãmatã! Vizibil iritat de gestul care s-a dorit a fi un mesaj cu mult subînteles, primarul a luat cadoul, însã, nervos, l-a spart în camera alãturatã sãlii de sedintã! “N-am fost niciodatã membru PDL si nici nu voi fi! Sunt independent si mã duc unde vreau”, a strigat Ciupilan. Atât i-a trebuit lui Marian. Vineri, la sedinta Biroului Permanent Judetean, Cãtãlin Dogaru, omul senatorului Marian, s-a ridicat revoltat si a cerut excluderea din partid a lui Ciupilan, lucru care s-a si întâmplat. O actiune uimitoare a presedintelui Marian, într-un moment în care PDL Vaslui este o organizatie slab organizatã si care nu are reprezentare în rândul electoratului.

Vasile Pintilie merge alãturi de Bãsescu

Fostul senator Vasile Pintilie, care ar fi votat cu Elena Udrea la conventia nationalã, a venit la sedinta Biroului Politic Judetean al PDL de vineri si si-a prezentat demisia din functia de presedinte al filialei Bârlad. Este cea de-a doua “victimã” a vânãtorii de vrãjitoare pornitã de Marian, cel care pierde oameni capabili, pe zi ce trece, rãmânând în partid doar cu Ionut Rebegea si Marius Arcãleanu, doi tineri care nu au confirmat în bãtãliile politice de pânã acum. În locul lui Pintilie a fost numit, interimar, deputatul de Murgeni, Sergiu Vizitiu, cel care are o sarcinã extrem de dificilã, aceea de a crea o organizatie care sã lupte cu PSD-ul deputatului Solomon. Cât timp a fost presedinte la Bârlad, Pintilie a fost permanent “faultat” de Dan Marian, cel care a blocat programul de dezvoltare a orasului, finantat de Guvern, în momentul în care primarul Titi Constantinescu a schimbat macazul si a mers în alegerile locale alãturi de PSD, în loc sã respecte întelegerile avute cu PDL.

Deputatul Sergiu Vizitiu: “Rãmân interimar pânã gãsim un candidat care sã lupte pentru primãria Bârlad”

Rep: Domnule deputat, de ce ati preluat organizatia de la Bârlad, câtã vreme dvs. sunteti alesul celor din Colegiul Murgeni? Este o provocare pentru dumneavoastrã?

Sergiu Vizitiu: Asa cum toatã lumea stie sau ar trebui sã stie despre prevederile legii electorale, eu nu sunt deputat doar al Colegiului Murgeni. Eu sunt deputatul judetului Vaslui, pentru cã am fost trimis în Parlament pe baza principiilor legii electorale, fiind cel mai bine clasat ca numãr de voturi pentru Camera Deputatilor, din partea PDL. Eu sunt deputat al judetului Vaslui, pentru cã am însumat toate voturile membrilor de partid din judet. Vasluiul trebuie sã fie uniformizat, din punct de vedere al optiunilor politice de dreapta, în conditiile în care s-a demonstrat la ultimele alegeri cã au existat trei colegii în care PDL a obtinut rezultate mai slabe, în timp ce în alte patru colegii am obtinut peste media pe tarã. Am obtinut 17% în colegiul Vaslui rural, 22% în Colegiul Vaslui, 25% în Colegiul Husi si 27% în Colegiul Murgeni, acolo unde am candidat eu. Dacã în toate colegiile am fi obtinut mãcar 17%, cât a fost media pe tarã, alta ar fi fost situatia, am fi avut doi deputati si un senator. Situatia organizatiilor noastre este destul de grea: nu avem organizatii solide, nimeni nu discutã cu alegãtorii nostri, sunt tot felul de probleme. Am decis, în cadrul Biroului Permanent Judetean, ca dl. senator Dan Marian sã preia patru colegii, respectiv Husi, Vaslui, Vaslui Rural si Negresti, în timp ce eu ar urma sã mã ocup de colegiile de la Murgeni, Bârlad si Zorleni. Si, ca sã vã rãspund punctual la întrebare, trebuie sã spun cã în cadrul BPJ a venit dl. Vasile Pintilie, care si-a prezentat demisia, considerând cã Bârladul meritã o echipã unitã, mult mai puternicã, un nou mod de abordare a politicii locale. Eu am fost nevoit, în aceste conditii, sã preiau interimatul.

Rep: Ce vã asteptati sã gãsiti în organizatia PDL de la Bârlad, date fiind frãmântãrile din ultimii ani din aceastã organizatie?

Sergiu Vizitiu: Dat fiind faptul cã am preluat, în urmã cu douã luni, conducerea a trei colegii pot spune cã mi-am format o idee clarã despre situatia de la Bârlad, un colegiu 100% urban, cu oameni elitisti. La viitoarele alegeri pentru Parlamentul European, noi vom avea în fatã multe provocãri, asa cum se va întâmpla si la Vaslui si la Negresti. Stiu cã la Bârlad sunt mai multe tabere, care trebuie sã coabiteze, desi acum nu reusesc, ca sã folosesc o formulã mai nouã. Îmi doresc sã-i fac sã coabiteze, sã aduc oameni noi, oameni de afaceri si cei din sistemul bugetar, care din diverse motive au fãcut un pas în spate sau în lateral si nu au mai mers alãturi de PDL. Ca urmare a demisiei, i-am propus dlui Pintilie sã rãmânã în echipa mea si l-am rugat, având în vedere experienta domniei-sale ca fost senator al României, sã pregãtim un candidat pentru primãria Bârladului.

Rep: Ce reactie a avut dl. Pintilie?

Sergiu Vizitiu: Mi-a întins mâna, bãrbãteste, si a spus cã rãmâne alãturi de mine, de echipa de la PDL Bârlad, cã nu va pãrãsi partidul.

Rep: Care vor fi primele mãsuri pe care le veti lua în cadrul organizatiei PDL Bârlad?

Sergiu Vizitiu: Voi încerca sã am mai multe întâlniri, în perioada urmãtoare, cu oamenii de afaceri, persoane din toate clasele sociale, inclusiv din mediul bancar sau de la IRB, cadre didactice sau pensionari. Vom aduce în prim plan politica dreaptã, politica bunului simt.

Rep: Cât credeti cã veti rãmâne pe acest post?

Sergiu Vizitiu: Sunt interimar, este adevãrat, si cred cã voi rãmâne pe acest post pânã la viitoarele alegeri europarlamentare, aceasta a fost discutia si în Biroul Permanent Judetean. Vreau sã creez o echipã la Bârlad, oameni cu care sã îndeplinim politica PDL a urmãtorilor ani. Mai spun ceva: interimatul meu va dispãrea atunci când vom gãsi viitorul candidat al partidului la primãria Bârlad, care sã ducã si sã câstige lupta pentru primãrie.