|

Jos labele de pe Posta Românã, doamnã ministru-incompetent!

REVOLTÃ… Mii de postasi din România (inclusiv postasi din judetul Vaslui!) au protestat fatã de afirmatiile halucinante ale noului ministru al Muncii, Violeta Alexandru, care a spus cã va înlocui Posta Românã de la plata prestatiilor sociale, pe motiv de campanie pro-PSD din partea unor postasi. Oameni cu multã experientã în spate, unii dintre ei cu vechime de 20-30 de ani în sistem, postasii vasluieni, alãturi de cei din toate judetele tãrii, cred cã astfel de declaratii iresponsabile fac mult rãu singurei institutii nationale care nu a fost privatizatã pânã acum. “A avut dreptate, Daea. Septelul de bovine proaste, frumoase, libere si rezistente este în crestere. Si unele bovine ajung si în fruntea turmei. Dar nu devin mai destepte. Unele “propagheazã” si “se trezesc moarte”, altele vor sã desfiinteze Posta si sã transporte ele pensiile prin satele uitate de lume. Si, mai ziceau cã Vio e proastã… Eu nu am vãzut ingineri care sã se dea în vânt dupã limba românã si sigur nu au fost tocilari la aceastã materie. Dar, ea e parfum pe lângã alte proaste”, spune un postas. “Pe ce planetã trãiesti, madame? Ai fost în vreun sat de munte? Stii cam cum trãiesc acolo bãtrânii? Cât umblã ei pe jos pânã în vale, în cazul în care mai pot merge?! Ce ar fi sã ne scoti si pe noi din platã, oricum trãim prea mult si vã încurcãm! Bãsescu vorbea despre iesirea pe cale naturalã din sistem”, este reactia unui alt postas.

Postasii din toatã tara au explodat dupã ultimele declaratii ale ministrului Muncii, Violeta Alexandru. “E ruptã de realitate. Chiar dacã ar fi câte un bancomat la sate, cei cu pensii mici nu vor întelege niciodatã de ce trebuie sã plãteascã un comision ca sã-si primeascã banii meritati. Pentru cã, dacã toti si-ar face cont la bancã, bancomatul ar fi monopol. Sau vor sã implementeze asta CEC BANK-ul?”, se întreabã un lucrãtor postal. “Frate… femeia asta are probleme mari cu întelegerea realitãtii! Câtu si Orban au urlat în gurã de sarpe cã sunt gãuri în buget… a fost nevoit Isãrescu sã iasã si sã linisteascã investitorii. Nu au fãcut decât devalorizeze moneda nationalã… si sã sperie pensionarii… Si acum, femeia asta spune cã postasii sunt de vinã… În ce tarã trãim si ce tâmpiti ne conduc”, se întreabã un alt coleg. “Lãsati Posta în pace! E singura institutie la care lucrurile merg bine. Vine la timp, nu fac politicã, nu am primit postere cu alegãtori. Poate încercati sã le faceti viata mai usoarã bietilor postasi. Vi s-a pus pata pe ei”, este reactia unui vasluian, în fata declaratiilor pline de urã lansate de Violeta Alexandru.

Se vrea cu tot dinadinsul desfiintarea Postei Române, acuzã postasii

“Lãsati-ne! Nu s-a uscat cerneala pe numire si veniti numai cu nenorociri. Parcã sunteti parasutati în aceastã tarã. Nu aveti mame, tati, bunici? V-ati pus pe noi, sã ne terminati? Asta aveti în plan?”, se întreabã un alt postas. “Dar, pentru a face card, pentru a deschide cont la o bancã, ce face acel pensionar care nu se poate deplasa? Vine banca la el acasã? De ce trebuie sã punã unii douã cãrute înaintea cailor? Apoi, bancomate unde existã? Cum se deplaseazã oamenii ãia, în cauzã, sã îsi scoatã banii, chiar dacã ar exista un bancomat pe comunã? Unele comune sunt întinse pe kilometri întregi (chiar si 10 kilometri)”, reclamã un cititor VRN. “Pentru ce s-au înfiintat Societãti Postale particulare care au preluat o mare parte din activitatea Postei Române?! Uite, pentru a veni un ministru PNL si dupã 2 sãptãmâni de guvernare, sã spunã cã nu mai vrea sã lucreze cu Posta Românã în distribuirea pensiilor. Deci, se vrea cu tot dinadinsul desfiintarea Postei Române. A ajuns Posta Românã sã facã tot felul de activitãti (citirea contoarelor de curent) pentru a putea rezista. Doamnã, v-ati gândit mult pânã sã scoateti pe gurã acesti porumbei?! Zic, sã meditati mai mult”, acuzã postasii din mai multe judete. Si acuzele continuã. “Posta Românã si Ministerul Muncii sunt entitãti autonome, care colaboreazã în baza unui contract. Violeta Alexandru poate, cel mult, sã anuleze unilateral contractul (cu platã de penalitãti), dar nu are calitatea si competenta de a ameninta si a desface contractele de muncã ale postasilor… În concluzie, declaratiile Ministrului Muncii sunt doar vorbe goale…”, spune un alt postas. “Doamnã, ce faceti cu cei izolati în munti sau mai stiu eu pe ce coclauri? Mergeti singurã sã le dati pensia? Sunt persoane ce nu se pot deplasa si poate nu vor sã dea cardul pe mâna nimãnui. Cã nu este corect. Hai cã ati început bine. Ce o sã mai râdem, dupã atâta circ în guvernarea PNL”, completeazã un coleg de breaslã. “Sunt bãtrâni care abia ajung la poartã sã primeascã pensia, dar sã meargã la bancomat. Cucoanã, de pe ce planetã ai venit? Habar nu ai de realitatea zilelor noastre! Suntem bãtaia de joc a tuturor. Am muncit toatã viata si asta ne este rãsplata. Sã le fie rusine!”, afirmã un beneficiar al serviciilor Postei Române.

“Bine cã te vãzusi ministreasã si descoperisi apa caldã”

“Auzi, mãi doamnã, bine cã te vãzusi ministreasã si descoperisi apa caldã. De când ai apãrut la minister, ca si Câtu de la finante, când iesiti pe post numai bazaconii spuneti. Dacã toate pensiile le treci pe card cu taloanele, ce faci? Cã bancomatul nu dã si taloane. Mama mea, la 86 de ani, de-abia merge, pe ploaie, pe frig, pe ghetus, nu iese din casã si câti sunt ca ea, te-ai gândit? La sate, în orãsele de provincie câte bancomate sunt sau dacã sunt, te-ai gândit? Sau, dacã functioneazã sau dacã sunt aprovizionate cu bani? Nu mai iesi pe canalele de televiziune, sã ne spui cât de vigilentã esti tu si cum îti faci tu datoria. Datoria fã-ti-o, cã de aia îti iei leafa de la buget. Si, sã stii cã atunci când era partidul tãu la putere tot 6 luni am asteptat dupã decizia de pensie”, spune un alt beneficiar. Replica zilei vine tot de la un postas: “Exact ca în comunism! Nu ai voie sã faci politicã, decât dacã lauzi partidul. Sã le punã lacãt la gurã sau sã angajeze muti, dacã duc banii la timp. Ce treabã au ce vorbesc oamenii? Nu taie pensii si salarii, dar nu le cresc si e aceeasi treabã dacã preturile si taxele cresc. Ce au promis si ce fac…”.

Reactia presedintei Sindicatului Liber al Postasilor din România, filiala Vaslui: “A creat o mare scârbã în rândul postasilor”

COMUNICAT… Asearã, lidera sindicatului postasilor din România, filiala Vaslui, doamna Geta Turbatu, a adus unele lãmuriri pentru populatia judetului Vaslui, în urma declaratiilor iresponsabile ale ministrului Muncii.

“1. Sindicatul Lucrãtorilor Postali din România nu a semnat niciun protocol sau parteneriat cu niciun partid politic.

2. Liderii de sindicat din tarã, cu exceptia a trei colegi, care sunt în PNL, nu sunt înregimentati politic la nici un partid.

3. Factorii postali din judetul Vaslui nu au fãcut campanie pentru niciun partid politic în timpul programului de lucru. Dupã terminarea programului de lucru, sunt liberi sã facã ce vor. Pot sã vã spun cã sunt factori postali din mediul rural care, pentru a-si rotunji veniturile, au acceptat sã candideze pe lista unui partid, ajungând consilieri. Avem factori postali care au ajuns chiar si primari sau viceprimari. La nivelul judetului Vaslui, mai mult de 20 de factori postali sunt consilieri locali PNL, 16 la PSD si 2 la PMP. Concluzia: sunt factori postali de la toate partidele politice, nu numai la PSD, asa cum se spune.

3. Noul ministru al Muncii a amenintat postasii din România cu denuntarea unilateralã a contractului încheiat cu C. N. Posta Românã, contract care are ca obiect achitarea pensiilor. Acest lucru a creat mare revoltã si scârbã în rândul tuturor salariatilor postali. Colegii mei nu mai doresc ca, pentru munca pe care o desfãsoarã cu bunã credintã fatã de beneficiarii serviciilor postale, în spetã pensionarii, sã fie mereu amenintati cã de mîine li se va lua obiectul muncii si nu vor mai avea ce pune pe masa copiilor, nu vor mai avea cu ce sã îsi plãteascã facturile. Urmare a acestor amenintãri, tot mai apãsate în ultimul timp, colegii mei solicitã guvernului României ca Posta Românã sã fie consideratã companie de importantã strategica si sã fie introdusã în proprietatea Statului Român” – Geta Turbatu, prim-vicepresedinte SLPR, presedintele Sindicatului Liber al Postasilor din România, filiala Vaslui”.

CITITI SI: Atac furibund al PNL la Posta Românã, reactia PSD Vaslui: „Nu s-a inventat postasul cu botnitã!”