|

Judetul se rãscoalã: “Buzatu, lasã-ne!!” (foto, video)

NEMULTUMIRI… Dupã sãtenii din Tãcuta, care în luna decembrie au protestat din cauza drumurilor impracticabile din comunã, sâmbãtã a venit rândul celor din Botesti si Tãtãrãni sã-si strige nemultumirile la adresa Consiliului Judetean. Acestia sunt foarte nemultumiti de institutia condusã de Dumitru Buzatu, care a lãsat în voia sortii drumul ce leagã cele douã comune. “Drumul care leagã Botestiul de Tãtãrãni nu a mai fost reparat din 1987, de pe vremea lui Ceausescu. În dreptul localitãtii Mantu, ambulantele si mijloacele de transport circulã cu 15-20 de kilometri la orã. Pe noi, reparatiile masinilor ne costã 1500-2000 de lei, anual. Întelegem cã din birourile calde ale Consiliului Judetean aceste probleme nu se vãd. De aia îl rugãm pe domnul Buzatu sã ne lase, sã plece în Madagascar dupã Mazãre, si sã facã loc unuia mai tânãr”, au declarat organizatorii protestului.

În ultima vreme din ce în ce mai multe voci si-au strigat nemultumirile la adresa conducerii judetului. Sâmbãtã a fost rândul celor din Tãtãrãni si Botesti, care au organizat un protest extrem de gãlãgios, în speranta cã vor fi auziti si la Vaslui. Acestia s-au urcat în masinile personale, aproape 40 la numãr, si au strãbãtut DJ 244E, drum care leagã cele douã localitãti, în sunet de claxoane, scandând cuvinte nu tocmai ortodoxe la adresa conducerii CJ. Oamenii sunt nemultumiti cã din 1987, drumul respectiv nu a mai vãzut asfalt. În dreptul localitãtii Mantu, ambulantele si mijloacele de transport circulã cu 15-20 de kilometri la orã. Firmele de transport au vrut sã renunte la traseu din cauza gropilor. Au pus soferul de pe microbuz nisip în cratere, ca sã nu li se mai strice masinile”, au declarat protestatarii. Iar afirmatiile acestora au fost sustinute chiar de soferul microbuzului care transportã persoane de la Botesti la Husi. “Îi rãu, sã fereascã Dumnezeu. Sunt zile în care nu mai vreau sã plec la drum. Sãptãmâna trecutã a fãcut patronul reparatii de peste 4000 de lei. Ultima datã în 1987 au plombat drumul ãsta si de atunci nu au mai fãcut nimic pe el…”.

Buzatu, du-te dupã Mazãre

Organizatorii protestului i-au transmis un mesaj presedintelui CJ, Dumitru Buzatu, în speranta cã acesta îsi va apleca atentia si asupra drumului care leagã Botestiul de Tãtãrãni. “Ãsta-i drum judetean doar în acte, vedeti gropile, se vãd de la sine. Multumim domnului Buzatu! De fapt “domn” cã esti mai bãtrân, cã domn a fost Stefan cel Mare si Domnul Iisus Hristos. Pe dumneata te numesc “domn” cã esti mai bãtrân si te respect, dar dacã te-ai plictisit de functia pe care o ai la Consiliul Judetean, poti sã te duci în Madagascar, la Mazãre, sã faceti o vacantã. Poate aveti fetite pe acolo, aveti bani destui. Lãsati oamenii mai tineri, cu idei mai bune. Nu vã forteazã nimeni sã stati acolo… Judetul Vaslui nu v-a fost donat, e al nostru. Noi plãtim taxe si impozite pentru drumul ãsta, taxe care sunt destul de mari. Cerem si noi mãcar minimum. Un drum pe care sã se poatã circula cât de cât. Dacã autostrãzi nu putem face, mãcar un drum sã se poatã circula cât de cât.”