|

Jurnal de bord: Pavãl la New York! | PAMFLET

A’ dracului Arcãleanu ãsta! S-a dus primarul  Paval la New York, iar Mucea de la liberali s-a gandit sã îl scoatã la raport. I-a cerut sã-i spunã pas cu pas, ce a fãcut în  oras. Noroc cã primarul si-a tinut în acestã excursie un jurnal intim. Iatã ce-a scris:

ZIUA 1: M-am trezit la ora 9,00, fiindcã asa am aflat de la receptionerã cã se trezesc milionarii la New York. Am pus mâna pe telefon, sã vãd ce-mi face secretara. Si în loc sã-mi spunã, tuta, “bunã dimineata sã trãiti dom’ primar”, aceasta mi-a rãspuns în doi peri “spuneti repede, cã iau rosii de la piatã”. De nervi, mi s-a urcat sângele în cap. “Bãi, dar tu în timpul programului te duci la piatã?”. Între timp mi-am dat eu seama cã e diferenta de fus orar si cã biata femeie îsi terminase de mult programul. Am închis brusc si nu mi-am mai cerut scuze.

ZIUA 2: Întâlnire cu un judecãtor care ne-a vorbit precum Kövesi, în România. Ne spunea ceva de genul: “aveti grijã sã combateti coruptia, orice democratie se bazeazã pe arestãri, cã abuzul în serviciu e o infractiune…”. M-am enervat rãu de tot! Am crezut initial cã excursia a fost organizatã de USR-isti. Ca, stiti dumneavoastrã, USR – Soros… Dar m-am calmat, când am aflat cã acel judecãtor, desi este însãrcinat cu lupta împotriva coruptiei, nu a arestat pe nimeni.

ZIUA 3: Mamã, ce discotecã au organizat americanii ãstia! M-au suit pe un taur mecanic! Eu, bãiat de la Vaslui, m-am tinut tare în sa. Am stat vreo cinci minute pe animal. Mi-au dat ãia diplome, premii, mi-au zis ca am bãtut recordul! Sãracii, nu stiau cã la noi, înfiptul în scaun este un sport national.

ZIUA 4: Mi-am luat 2 sepci, cu “I love you, New York”! Una pentru mine, una pentru prostu’ ãla de Arcãleanu! Dar vã jur cã nu i-o dau, dacã face gât când mã întorc.