|

Klaus Iohannis bagă în ședință Guvernul Orban. Tema care încinge spiritele

O nouă serie de discuții pe marginea proiectului de buget vor avea loc luni, la Palatul Victoria.La ședința de guvern a Cabinetului Orban va participa inclusiv președintele Klaus Iohannis, care vrea să se asigure că promisiunile din campania electorală sunt respectate de Executivul liberal.

„Suntem în analize, evident facem continuu evaluarea bugetului. Ne-au lăsat ăștia un buget făcut praf, găurit, cu un nivel de colectare a veniturilor mult sub nivelul care fusese prognozat în Legea bugetului de stat. Este extrem de dificil de făcut această rectificare, dar v-am dat câteva linii directe”, a declarat primul-ministru Ludovic Orban, citat de Antena 3.

Nu este pentru prima dată când șeful statului merge la Palatul Victoria. Președintele Klaus Iohannis a mai prezidat și alte ședințe de guvern de când Ludovic Orban a fost instalat premier, iar fiecare decizie care implică viitorul României trebuie să primească și aprobarea liderului de la Cotroceni. Totodată, înainte de ședința de guvern, președintele Klaus Iohannis va participa la întâlnirea Biroului Politic Național (BPN) al PNL, programată să înceapă la ora 10:00. Din câte se pare, Iohannis vrea să le mulțumească liberalilor pentru munca depusă în campania electorală, dar intenționează să le vorbească liderilor PNL și despre abordarea pe care partidul trebuie să o aibe în perioada cât va guverna România. https://evz.ro/klaus-iohannis-baga-in-sedinta-guvernul-orban-tema-care-incinge-spiritele.html