|

La Oituz a fost sfințit ”Mausoleul Duhovnicesc al Eroilor Reîntregirii Neamului”

”O zi cât un secol de istorie”- așa consideră oituzenii și păstorii lor sufletești pe căile credinței ziua de 26 mai, când în frumoasa lor așezare înconjurată cu dealuri și păduri a avut loc sfințirea Bisericii ”Sfinții Împărați”, la finalizarea lucrărilor de mărire și de înfrumusețare a acestui lăcaș. În preajma sa se află Cimitirul Eroilor din Primul Război Mondial așa că pe drept cuvânt la această mare sărbătoare religioasă de sfințire biserica Oituzului a fost numită ”Mausoleul Duhovnicesc al Eroilor Reîntregirii Neamului”.

Peste 3000 de creștini ce au ajuns la slujba religioasă arhierească prilejuită de acest eveniment, ei venind din localitățile așezate în Pasul Oituz dar și de pe văile Cașinului, Trotușului, de sub Măgura Târgu – Ocnei. Cu toții s-au bucurat de o sărbătoare strălucitoare la care au fost prezenți ÎPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcop al Hușilor, un impresionant sobor de preoți din Protoieria Onești, în frunte cu părintele protopop Ioan Bârgăoanu.

Citeste mai multe pe https://www.desteptarea.ro/la-oituz-a-fost-sfintit-mausoleul-duhovnicesc-al-eroilor-reintregirii-neamului/