|

La Suletea, orãsenii din judet sunt asteptati cu bucate traditionale, ca la mama acasã

EXCLUSIVIST... Acum doi ani, ministrul Daea s-a înfruptat din bunãtãtile suletenilor. Anul acesta, bucatele traditionale sunt la liber pentru toti orãsenii, amatori de mâncãruri naturale.

FESTIN… Mare sãrbãtoare la Suletea. Primarul Tamas organizeazã pentru al saselea an consecutiv Zilele Recoltei. Anul acesta evenimentul se vrea unul profund traditional, iar sãtenii s-au pregãtit sã ofere invitatilor produse ca la mama acasã. Orãsenii sunt invitati la eveniment, de unde pot cumpãra: pastramã, cascaval, telemea, cas, ouã proaspete, vin – frãgutã, tuicã de prun, distilat de vin, pâine la vatrã si alte minunãtii gãtite de gospodinele din sat. “Noi de mult ne propunem sã ne facem în pietele din Vaslui si Bârlad un stand cu produsele de la oamenii din comuna noastre. Avem gospodari care au vaci, porci, oi, pãsãri si nu au unde vinde produsele din fermele lor. În cadrul Primãriei o sã face o divizie specialã, « Fabricat în Suletea » si în curând o sã fim prezenti în piete. Astfel ne ajutãm producãtorii nostri sã-si desfacã produsele, iar celor din oras le oferim sansa sã guste din laptele si mierea noastrã. Zilele recoltei din acest an sunt un exercitiu» a spus primarul care a pregãtit pentru invitati câte o portie de fasole cu afumãturã si celebrul miel la ceaun. «Îi astept pe toti orãsenii sã vinã la Suletea, unde-i astept cu obisnuitul nostru fel de mâncare: miel la ceaun. Va fi si miel la rotisor, poate si un purcel. Evenimentul va începe duminicã dupã Sfânta Liturghie si dupã un moment cultural organizat la Cãminul Cultural, unde îi vom omagia pe fostii primari ai comunei noastre” a spus primarul Tamas. Anul acesta brutarii din Suletea vor avea un stand numai al lor, unde vor veni cu produse de patiserie, în special cu pâinea la vatrã. Mai spre searã vor cânta pe scenã formatia bârlãdeanã “Romantic Band”, iar protapurile se vor rumeni sub acordurile fanfarei de la Gherghesti.

Invitati de seamã la Suletea

Vedeta Zilelor Recoltei va fi mosul Ghengea, un viticultor suletean cunoscut de toti gospodarii din zonã, care are binisor peste 70 de ani. Acesta va aduce la eveniment celebrul sãu elixir, frãguta de Suletea, care merge ca uns la fasolea cu afumãturã si mielul înãbusit la ceaun, pregãtit de primar. La eveniment si-au anuntat participarea Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui, dar si oficiali de la Directia Agricolã si de la AFIR. Un alt fermier celebru, Ion Agafitei, presedintele Asociatiei Crescãtorilor de Ovine – ACO Ovis Mold si-a anuntat paticiparea. Acesta reprezintã elita crescãtorilor de oi din judetul la Suletea. Este un personaj foarte apreciat în bransa sa. “Avem invitati de seamã care si-au anuntat prezenta si mã folosesc de ocazia pe care dvs. mi-o oferiti, ca prin intermediul ziarului sã-i invit pe toti consilierii judeteni, în Suletea, la acest eveniment si pe toti colegii mei primari din judet” a mai spus primarul.