|

Lansarea proiectului de informatizare a primãriei Husi!

EVENIMENT… A fost lansat în mod oficial, la Husi, proiectul în valoare de peste 3,5 milioane de euro, care, pânã în 2021, va tehnologiza Primãria cu cel mai modern sistem informatic. Cel putin, asa spun membrii echipei de proiect, care dau asigurãri cã, pe baza noii tehnologii, angajatii Primãriei vor coopera mai usor pentru eficientizarea activitãtii, cetãtenii vor putea trimite solicitãri si petitii online, putând urmãri stadiul solutionãrii acestora, iar site-ul Primãriei va fi unul la standarde europene.

Proiectul este cofinantat de Uniunea Europeanã din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operational Capital Administrativ 2014-2020, Axa prioritarã: “Administratie publicã si sistem judiciar accesibile si transparente”, Operatiunea “Introducerea de sisteme si standarde comune în administratia publicã localã ce optimizeazã procesele orientate cãtre beneficiari în concordantã cu SCAP”. Finantarea are o valoare de 3,5 milioane de lei, iar Primãria va avea o cotã de finantare în valoare de 464.054 de lei. Implementarea proiectului va avea loc din acest an, pânã la finele lui 2021. Scopul principal al proiectului este acela de a face ca activitatea în Primãrie sã fie una mai dinamicã, bazatã pe un sistem informatic performant.

Întrebãri pentru echipa de proiect

Managerul acestui proiect este Oana Tirdea, cea care a explicat obiectivele urmãrite cu aceastã investitie consistentã în informatizarea Primãriei Husi, sustinutã fiind de Aurora Sârghi, sefa compartimentului care se ocupã cu proiectele europene. Cei prezenti la lansare au avut câteva întrebãri pentru echipa de proiect. Concret, aceasta a fost solicitatã sã lãmureascã în ce va consta “dezvoltarea site-ului” Primãriei Husi. De asemenea, membrii echipei au mai fost întrebati dacã cetãtenii vor putea face solicitãri online sau petitii, având posibilitatea sã urmãreascã stadiul solutionãrii cerintelor lor. La aceste chestiuni, functionarii responsabili de proiect nu au putut rãspunde pe loc cu date tehnice, întrucât au sustinut cã nu le au la îndemânã, însã au dat asigurãri cã totul este avut în vedere si sunt vizate standarde europene. Aurora Sârghi a fost cea care le-a adresat colegilor functionari rugãmintea de a coopera cu echipa de proiect, pentru reusita implementãrii acestui proiect, iar, dacã au idei pentru a îmbunãtãti sistemul informatic, sunt asteptati sã si le exprime.