|

Lãsat sub control judiciar dupã ce a fost acuzat de viol, recidivistul Cãtãlin Vasiliu calcã din nou pe bec

TUPEU…Magistratii Judecãtoriei Vaslui au admis sesizarea politistilor vasluieni si au decis înlocuirea mãsurii controlului judiciar cu cea a arestului la domiciliu pentru Cãtãlin Vasiliu, un bãrbat din comuna Zãpodeni acuzat de viol. De asemenea, instanta atrage atentia inculpatului sã respecte aumite reguli. Abia eliberat din închisoare, Vasiliu a fost retinut din nou, în luna februarie, de cãtre politisti dupã ce a fost acuzat de viol. Împreunã cu un asistat social cu care era bun amic, acesta a luat cu forta o femeie de 61 de ani de acasã si a violat-o. Victima a scãpat din mâinile celor doi dupã ce unul dintre ei a plecat acasã si celãlalt a adormit. Pus sub control judiciar, Vasiliu a tinut sã iasã, din nou, în evidentã, în luna iulie atunci când a acuzat seful de post din comunã cã l-ar fi bãtut. În urma verificãrilor efectuate s-a stabilit cã totul nu este decât o inventie menitã sã-l compromitã pe politistul din Zãpodeni.

în luna februarie a acestui an, judecãtorii vasluieni aveau sã emitã mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele unui recidivist abia eliberat din închisoare. Cãtãlin Vasiliu a fost acuzat cã, împreunã cu un consãtean au violat o femeie de 61 de ani pe care au luat-o cu forta de acasã. Mai exact, pe 5 februarie, Cãtãlin Vasiliu, de 35 de ani si Ion Baron, de 41 de ani, au bãut împreunã la crâsma din sat pânã când le-a venit cheful de sex. Au mers amândoi la casa victimei, o femeie de 61 de ani care locuia împreunã cu concubinul. Au bãtut la usa femeii dar le-a rãspuns bãrbatul. Fãrã prea multe explicatii, cei doi au luat-o pe femeie pe sus si au plecat acasã la unul dintre cei doi. De frica recidivistului, concubinul nu a reactionat în nici un fel. Femeia a reusit sã scape din mâna celor doi violatori abia dupã ce unul a plecat acasã si celãlalt a adormit. A dat alarma si, în scurt timp, cei doi au ajuns pe mâna oamenilor legii. Au fost retinuti pentru 24 de ore si, în fata anchetatorilor, au recunoscut comiterea faptei. De fricã sã nu ajungã la închisoare pentru fapta comisã, Ion Baron avea sã-si punã capãt zilelor înainte de a ajunge în arest preventiv. În schimb, acolo a ajuns Cãtãlin Vasiliu dar, dupã o perioadã petrecutã în arest, judecãtorii au decis sã-l lase sub control judiciar. Se pare cã prea multã libertate nu-i prieste lui Vasiliu astfel cã, dupã o serie de fapte antisociale, la sesizarea IPJ Vaslui, bãrbatul a fost pus sub arest la domiciliu. De asemenea, instanta i-a atras atentia cã are de respectat o serie de obligatii printre care, îi este interzis sã se apropie de victimã.

Acuzatii aduse de Vasiliu si la adresa sefului de post din Zãpodeni

Încercând sã iasã în evidentã, Vasiliu s-a gândit sã aducã acuzatii grave la adresa sefului de post din comuna Zãpodeni. Eliberat din închisoare în luna ianuarie dupã ce a ispãsit o pedeapsã de 4 ani si jumãtate pentru furt, bãrbatul spune cã a fost amenintat, strâns de gât si lovit chiar în sediul politiei din comunã. “M-a luat de gât, mi-a dat cu pumnii în cap pentru cã am sunat la 112 si am anuntat cã fratele concubinei o bate pe mamã-sa. Eu nu puteam sã mã bag pentru cã sunt sub control judiciar, acuzat de viol. M-a chemat la post si m-a întrebat dacã eu sunt telefonist. M-a lovit si am tipat cât m-a tinut gura. A auzit fata, un copil minor (fiica minorã a lui Vasiliu – n.r.) cum tipam”, povestea, în luna iulie a acestui an, Cãtãlin Vasiliu. De asemenea, bãrbatul a sunat la 112 si a anuntat incidentul astfel cã, la fata locului s-a deplasat o echipã din cadrul IPJ Vaslui pentru a face cercetãri. În cauzã a fost deschis dosar penal si urmeazã sã fie sesizat Parchetul. Întrebat despre cele întâmplate, seful de post din comuna Zãpodeni spune cã nimic nu este adevãrat si cã cel care a provocat scandal si a proliferat amenintãri la adresa lui este Cãtãlin Vasiliu. “Este supãrat pe mine pentru cã este cercetat într-un dosar de viol si eu am fost cel care i-am întocmit dosarul. Amenintã prin sat cã îmi face el mie bucata. A venit la semnat si colegul, aici de fatã, trebuia sã-l audieze în legãturã cu o sesizare la numãrul de urgentã 112. I-am cerut sã meargã în alt birou pentru cã aveam treabã la calculator si sã nu ne deranjãm. În acel moment a început sã mã ameninte din nou cã mã aranjeazã si l-am poftit afarã. Am înteles cã a iesit afarã si a sunat la politie cã l-am bãtut. Eu nici mãcar nu m-am ridicat de pe scaun si colegul meu, aici de fatã, poate sã confirme acest lucru. Probabil cã, dorind sã se rãzbune pe mine, asa a gândit el lucrurile. Si sãptãmâna trecutã a sunat pe numãrul de urgentã sã spunã cã si-a tãiat singur gâtul dar s-a dovedit alarmã falsã”, spunea si seful de post din comuna Zãpodeni. De asemenea, în urma verificãrilor efectuate, s-a stabilit cã adevãrul este cu totul altul si cã Vasiliu spune povesti.