|

Liber sugetator

În ultima perioadã (mai ales de când primarul nu mai subventioneazã energia electricã) ALDE si-a mutat cuibul. Sedintele de partid, mai nou, se tin la Prestatii Sociale în Copou, în biroul directorului Prepelitã. Fost liberal, acesta a trecut în barca lui Tãriceanu, iar acum a devenit chiar piesã importantã în racolarea fostilor sãi colegi. În functie si de cum va rezolva cazul cu orbii închipuiti de la Dumesti, acesta pare sigur pe functia de care o detine. Primul pe lista de achizitii este prefectul Isabel.

Întâlnire de gradul zero la Consiliul Judetean Vaslui. Actualul vicepresedinte ANVSA, Traian Petcu, a dat ochii cu fostul vicepresedinte Mihai Ponea chiar în birou la Buzatu. De fapt, bossul de la PSD a încercat o mediere. Cicã Petcu este hotãrât sã-l beleascã rãu pe Ponea. De aceea a intervenit fostul vicepresedinte ANVSA la Buzatu. Intermediarul ar fi fost consilierul judetean PNL, Liviu Iacob, un om pe care Buzatu nu-l poate refuza. Nu stim cum s-a finalizat treaba, însã Ponea a plecat bucuros. Din umbrã, la aceastã mediere a lucrat si vicele Trifan. Miza împãcãrii sunt sumele de bani pe care Ponea le-a adus la Vaslui, în special banii pentru un sediu nou la DSV. Sunt peste 100.000 de euro. Cine stie, poate le gãseste Iacob un spatiu de la firmele pe care le lichideazã si atunci toatã lumea e fericitã.

Cel mai curajos consilier judetean

V-ati fãcut singur cadou de ziua dvs. Ati lipsit de la punctul cel mai important de pe ordinea de zi a Consiliului Judetean, cel referitor la concesionarea livezii de la casa memorialã a lui Emil Racovitã. Din cauza dvs. acel punct nu a trecut, iar Buzatu a fãcut spume. Asa cã puteti sã vã luati adio de la functia de prefect. Asa da cadou de ziua dvs.! Mai târziu veti vedea cã ati fost inspirat, pâna atunci noi vã urãm: „La multi ani!”