|

Liber sugetator

De când PSD a revenit la guvernare, iar Solomon este în plinã expansiune în Organizatia Vaslui, Alin Cosnitã, cel mai controversat personaj din Bârlad când vine vorba de tigãri de contrabandã, politist de frontierã sau patron de club în timpul liber, vrea sã fie sef la Vama Albita. S-a înscris la concurs de sef de punct la Politia de Frontierã în cea mai mare vamã din România, dupã ce ani de zile a rupt micuta vamã de la Oancea, din judetul vecin. Punem pariu cã la Bucuresti concursul va fi pe bune, iar Alin Vamã, cum i se mai spune lui Cosnitã, va învãta pe rupte. Dacã nu, dupã cum ne-a obisnuit, nu se prezintã. Rãutãciosii spun cã atunci când renuntã la concurs, de fapt nu reuseste sã cumpere subiectele. Dar noi nu credem aceste ineptii, cã doar omul e licentiat si doctor pe deasupra.

Joi e ziua când chinurile lui Isabel de la Prefecturã se vor sfârsi. Mai ales cã în ultima perioadã viseazã numai conspiratii si oameni ticãlosi care-i vâneazã postul de prefect. Numele noului prefect îl stie tot PSD, însã noi nu îl divulgãm încã. Asa vrea viitorul prefect, care ne-a promis cã, dacã ne tinem gura, ne dã o sticlã de whisky. Ar fi a doua pe care reusim sã o adjudecãm din aceastã institutie si nu vrem sã o pierdem.

La dineul principesei Margareta conducerea judetului si a orasului a primit 10 invitatii. O cifrã record dacã tinem cont cã doar Titi Constantinescu avea în trecut acest privilegiu. Din câte am înteles, nimeni nu s-a dus de la Vaslui. Nici Buzatu care se considerã un republican si nici Pavel care încã mai retrãieste clipele de extaz de la defilarea de 1 Mai. Poate o fi ajuns Vali Caragatã. Invitatiile au ajuns prin Crucea Rosie, institutie la care managerul judetului este presedinte.

Olteanu, omul presedintelui

Daniel Olteanu ne-a convins. Este într-adevãr omul lui Iohannis, fiindcã nu se explicã altfel cum acesta pune mâna pe dosul prezidential al primei doamne, iar neamtul nu se enerveazã.