|

Liber sugetator

Vã mai amintiti de noua pasiune a lui Pongo, cea de agricultor? Cu sigurantã cã nu ati uitat de tumbele pe care le-a fãcut cu combina de recoltat, crezând cã treieratul e o cursã de off-road. Acum, înainte de treieratul pãioaselor omul este prevãzãtor, în cazul în care se mai rãstoarnã cu combina. Si-a mai cumpãrat una. Cu ce bani? Din ce a mai rãmas din ce a furat de la Porumboiu.

Chiar dacã nu mai este de actualitate, mai ales în noul context – cel cu preotii arestati – retinerea omului de afaceri Marius Chariton a fost posibilã dupã ce politistul Ranghiuc (cel care apare în rechizitoriu ca si complice) a dat tot pe ”goarnã”, dar mai ales sumele din spãgi sau alte aspecte mai intime din relatia patronului de mobilã – primar Poienesti. Curios e cã acesta a fost cel care le-a fãcut lipeala.

În tot acest plin scandal care îl are în prim-plan pe Episcopul Corneliu Bârlãdeanul existã si o grupare câstigãtoare. Este stiut cã pãrintele Sebastian, unul dintre cei arestati, îsi dorea de mult locul lui Corneliu. De aceea tintea sã ajungã vicar, fiindcã de aici, cu ajutorul filmelor înregistrate în complicitate cu elevii de la Seminar, care stiau de apucãturile bolnãvicioase ale Presfintitului, cu sigurantã obtinea de la Sfântul Sinod mutarea lui Corneliu si avansarea sa. Ce nu a luat în calcul pãrintele Sebastian? Cã existã a altã grupare care asteaptã finalul luptei si locul gol lãsat de episcop. Ei, tocmai acestia l-au sfãtuit pe Corneliu sã meargã la DNA, înainte de Sinod. Fiindcã finalul e deja stiut. Pãrintele Sebastian va fi tuns si episcopul mutat. Numele celui care coordoneazã aceastã grupare e stric secret, dar nu greu de aflat. Vã lãsãm plãcerea sã-l aflati dvs.

Caznele Preasfintitului Cornel în post

Cu numai câteva zile înainte de marea sãrbãtoare de la Palatul Episcopal, care va fi de ziua Sfintilor Petru si Pavel, dracul îl încearcã în post pe Presfintitul Corneliu. Fiindcã e stiut cã un cãlugãr are cele mai mari provocãri chiar în post. Îl felicitãm pe Corneliu cã s-a spovedit la DNA, fiindcã numai asa puteau afla si muritorii de rând de vestitele filme ale acestuia cu elevii de la Seminar, iar adevãrul va iesi în cele din urmã la ivealã.