|

Liber sugetator

Pentru postul de sef la Politia Localã de la Bârlad se dau lupte pe viatã si pe moarte. Solomon vrea cu orice pret sã-si impunã omul, iar Bouros si fosta gascã a lui Titi nici nu vor sã audã. Dacã George Tiron, Costicã Arion si Joni Bighiu au rãmas în cãrti, fostul comandant al Politiei Bârlad, Vasile Chelaru nu intrã în niciun calcul. Toatã lumea e supãratã cã, atunci când a vrut sã ajungã seful IPJ Vaslui, a întocmit un plan de combatere a infractionalitãtii în judet care i-a speriat pe multi, mai ales pe cei din zona Bârladului. Vorbim de mafia care se întinde de la politic, pânã la interlopul de rând. Din acest motiv i s-a înscenat acel dosar. Ca sã fie scos din Politie si pentru a-i tãia aripile.

Dupã ce Patriarhia a anuntat cã în filmul XXX apare episcopul Corneliu si cã împotriva sa se vor lua mãsuri drastice, deja se fac speculatii privind numele viitorului episcop. Desi unii cred cã va fi cineva de la mãnãstirea Bujoreni sau chiar staretul de la Movila lui Burcel, noi facem pariu cã Sfântul Sinod va aduce pe cineva din alt judet. Poate va fi numit proaspãtul episcop vicar din Arad, care e si vasluian si se bucurã de o recunoastere la nivelul BOR. În tot acest joc un rol important îl va juca si protopopul de Bârlad, Vasile Lãiu, care se pare cã nu este strãin de filmãrile care au ajuns la DNA. Gurile rele spun cã acesta l-a sfãtuit pe Corneliu sã facã denuntul împotriva lui Jitaru. Acesta regretã amarnic acest lucru si nu întelege cum de s-a lãsat influentat sã facã denuntul.

Îmbârligãtorul anului

Primarul Bârladului, Dumitru Boros, primeste premiul pentru cel mai mare îmbârligãtor din administratia publicã localã din judet. Dupã ce a dat-o afarã pe madam Chirilã, managerul de la spital, pentru incompetentã, a pus-o ulterior director economic. Si asta la numai patru zile dupã ce o fost demisã. Culmea e cã nimeni nu a stiut manevra, iar electoratul crede cã primarul chiar vrea sã lupte cu coruptia din spital.