|

Liber sugetator

Scandalul eclerelor cu Salmonela e în toi la Bârlad, iar cei de la DSVSA se dau cu fundul de pãmânt sã-l scoatã basma curatã pe patronul de la Berlin. Cea mai vehementã e sefa inspectorilor care verificã siguranta alimentelor, Gabriela Botoi. Ea a fost cea care s-a opus închiderii cofetãriei lui Pricop. Absolut întâmplãtor aceasta a fost plecatã în vacantã în Grecia, taman în perioada în care si patronul de la Berlin a fost tot acolo. Chiar în aceeasi statiune, acelasi hotel, etc. Noi credem cã e o purã coincidentã. S-au dus oamenii unde era mai ieftin în vârf de sezon.

La Expo-Zoo a fost un moment pe atât de penibil, pe cât de grotescã a fost situatia în sine. Ministrul Daea a terminat discursul si se îndrepta spre iesire. La o terasa de la intrare, fostul primar de la Vetrisoaia, Vasile Puiu, dãdea o bere fostilor sãi colegi, primari de prin judet. La un moment dat ministrul se duce glont la Puiu, îl ia în brate, îl strânge ca pe un vechi camarad, îl pupã cu foc si îl întreabã: “Ce mai faci vechi prieten?” Fostul primar liberal se uita în stânga si-n dreapta si nu întelegea. Si-a dat seama cã-l confundã cu o altã persoanã, dar a jucat sceneta pânã la capãt. Dupã ce Daea a plecat, le-a spus primarilor: “Bã, pe mine mã stie tot PSD-ul!” în râsul general al primarilor care si-au dat seama cã ministrul lor gafase lamentabil.

Seful de la ISU, Blagoci, putea iesi acum la pensie. Era foarte profitabil. Prindea pensiile speciale dodoloate. Dar nu a fãcut-o, desi dupã septembrie acestea se vor micsora considerabil. Cicã mai are de plãtit niste polite prin unitate. Are trei musterii pe care vrea sã-i beleascã rãu de tot si nu se uitã la nimic. Nici mãcar la bani.

Micul Emil Dorin, apus de carierã

Braniste prinde rãdãcini solide în ALDE, chiar dacã multi spun cã e doar un bãiat care carã gentile mai marilor zilei. Imaginea zilei aratã cã deja l-a pensionat pe Emil Dorin, discret si fãrã zgomot. Dacã acum un an acesta se credea vicepresedinte la CJ, acum vinde mici în bâlci.