|

Liber sugetator

Asa cum am anuntat în aceastã rubricã, în urmã cu câteva sãptãmâni, cele mai mari sanse pentru a prelua postul de episcop îl are episcopul Macarie, de la Episcopia Ortodoxã a Europei de Nord. Nici colegii nostri de la ziar nu ne-au crezut, ei mergând pe mâna staretului de la mãnãstirea ”Sfintii Trei Ierarhi” din Iasi. Cert este cã acesta este cea de-a doua propunere a mitropolitului cãtre Sfântul Sinod. Sã vedem dacã mâine, când se tine Sinodul Mitropolitan la Iasi, Macarie va fi alesul. E posibil ca la Bucuresti sã fie o surprizã si sã aparã un alt nume din joben, care sã si fie numit. S-a mai întâmplat.

Se dã asaltul final pentru ocuparea functiei de sef la Politia Localã Bârlad. Noi facem un pariu. Cel care va câstiga e Brãnici, fostul negociator al Jandarmeriei, nimeni altul decât vocea jandarmilor care i-au bãtut de pungesteni de le-au mers fulgii, când protestau împotriva gazelor de sist.

Toatã lumea e indignatã de faptul cã CT de la spitalul Bârlad s-a stricat, desi e nou-nout. Chiar si slugile lui Dobro care se dau jurnalisti si-au pus aceastã întrebare, desi stiau rãspunsul. Cicã doctorul care îl deserveste l-ar fi virusat. De ce? Asa i-a ordonat Dobro. Doctorul nostru face ture si la CT-ul omului de afaceri.

Bozianu, consilierul cu morcovul în dos

Mihai Bozianu a ajuns în sfârsit consilier local la Bârlad. Nu se stie pentru cât timp, fiindcã primarul a trimis hârtie la ANI sã vadã dacã nu cumva este incompatibil cu functia de sef de birou pe care o detine la Primãrie. Dacã rãspunsul e negativ, Bozianu va demisiona din functia în care a fost numit dupã atâta trudã. De aceea îi decernãm premiul de cel mai fricos consilier local, cãruia nici frunzele de la morcov nu i se mai vãd.