|

Liber sugetator

Sãrbãtoritul începutului de an

Începutul de an e unul fabulos pentru deputatul Irinel Stativã. Între Revelion si Boboteazã, acesta îsi serbeazã ziua de nastere. Cu aceastã ocazie, îi spunem si noi, Necuvântãtorului din Parlament, la multi ani si la mai multe discursuri în plenul Camerei Deputatilor!

Toatã suflarea intelectualilor din Vaslui a rãmas cu gura cãscatã când a aflat cã Ramona Mocanu, coana preoteasã, devenitã peste noapte doctor în limbi strãine, a dat în judecatã CJ pentru cã nu a onorat-o cu un salariu corespunzãtor studiilor pe care le are. Nu mai este un secret cã aceasta are o relatie privilegiatã cu Buzatu si, din acest motiv, e de neînteles gestul acesteia. Secretul manevrei e de-a dreptul revoltãtor. Pentru cã nimeni nu a avut curajul sã-i spunã în fatã cã salariul celor cu doctorat se mãreste doar dacã are legãturã cu activitatea pe care o presteazã, acestia au sfãtuit-o sã dea în judecatã institutia, ca în cazul unui control de la Curtea de Conturi, sã aibã hârtia la dosar. Desteapta care a sfãtuit-o e nimeni alta decât Maria Anton, sefa de la Resurse Umane. Aceasta ar fi trebuit sã-i spunã, verde în fatã, cã pentru un doctorat luat pentru limbi strãine, nu poti lua leafã mãritã ca sef de muzeu. Si apoi, ne întrebãm si noi? Dacã în viata de zi cu zi, aceasta nu a reusit decât sã fie moasã comunalã, cum de s-a întâmplat ca odatã intratã în PSD, distinsa doamnã sã se ilumineze spontan si sã termine în timp record si facultatea si doctoratul?

De când s-a dat vestea în PSD Bârlad cã Solomon nu mai candideazã pentru primãrie, au început sã aparã si pretendentii. Sexy Roxana se si vede nominalizatã, nu mai vorbim de Traian Petcu, care din pozitia de secretar de stat se considerã îndreptãtit sã primeascã aceastã oportunitate. Totusi, a mai apãrut un nume la interval: Marius Iamandi, fost consilier local. Deontologii din presa bârlãdeanã s-au si oferit sã-l ducã pe acesta la USR, când Solomon s-a pronuntat destul de clar, în cazul candidaturii lui Iamandi de la PSD.