|

Liber sugetator

Bravo, ai stil!

Apreciem tinuta viceprimãritei de Bârlad, Sexy Roxana, pe care a avut-o în prezenta Preasfintitului Ignatie, pe 24 ianuarie. Pentru a vedea cã se poate si mai prost, vã reamintim de modul vulgar în care s-a îmbrãcat Ramona Mocanu, la vizita mitropolitului si a episcopului la Muzeu.

Ramona Mocanu, coana preoteasã de la Osesti, s-a supãrat tare de tot cã presa a aflat despre ce a discutat aceasta cu preasfintitul Ignatie, când acesta a vizitat bisericile din zona sa si a promis cã se va rãzbuna teribil pe popa care a avut mâncãrici la limbã. Ba mai mult, i-a anuntat pe toti cã nu se va lãsa pânã nu-si va duce planul la îndeplinire.

Vã mai amintiti de fostul director al Curtii de Conturi, Vasile Popa? Ei bine, omul s-a tot zbãtut, ca pestele pe uscat, anul trecut, încercând sã punã mâna pe banii primãriilor, prostind primarii comunali, cã doar el poate face audit intern. Planul lui a cãzut, pentru cã legea nu a permis primarilor sã lucreze cu Popa, pe persoanã fizicã, cum s-ar spune. Popa a mers sã se plângã la directoarea Curtii de Conturi, cerându-i sã le ordone primarilor sã-l angajeze. Numai cã sefa Curtii nu vrea sã-i facã pe plac si le-a spus primarilor sã nu cedeze la presiunile lui Popa.

Circulã pe la licitatiile din judet o firmã de la Roman, cu multe camioane, care prinde lucrãri de asfaltare la primãriile PSD. Patronul în cauzã, spun gurile rele, este sustinut cu multã convingere chiar de tãtucul judetului, Dumitru Buzatu, cel care ar fi spus, în mare secret, cã firma din Roman trebuie sã prindã licitatii de ordinul milioanelor de euro. Problema e cã firma în cauzã a reusit o triplã performantã: a umplut pânã la refuz camioanele sale cu pietris, pe care le-a vândut firmelor din judetul Vaslui, deci a încasat bani si din piatrã si din transport. A treia oarã, dupã ce a distrus drumurile din judet, a primit bani de la bugetul de stat sã asfalteze drumurile nationale, pe care tot el le stricase. Bune afaceri, coane Miticã.