|

Liber sugetator

Probabil cã vi-l mai amintiti pe fostul prefect, Isabel Bogdan, tehnocratul lui Ciolos. În timp cât era la Prefecturã, pe la Crasna, l-a oprit un politist pentru cã avea vitezã mare. Se grãbea, fiindcã trebuia sã ajungã la un eveniment neplãcut dintr-o localitate. Era chiar de ziua presei. Politistul nu a înteles si Isabel i-a înmânat permisul si buletinul si i-a spus sã le trimitã la Prefecturã dupã ce îsi face datoria, fiindcã el nu are timp sã astepte. Când a fost schimbat din functie, a doua zi, s-a trezit cã îi vine o amendã de 3.000 de lei si dovada cu permisul suspendat pe trei luni. Supãrat, acesta a actionat în judecatã IPJ Vaslui si, culmea, a si câstigat.

La Vaslui, firma militienilor, care de la sisteme de alarmã si pazã au trecut la constructii, câstigã licitatii pe bandã rulantã. Secretul? Vin cu preturi foarte mici. Interesant cã în fisa licitatiei, la costul unei ore pe care trebuie sã o plãteascã unui muncitor, pun o sumã atât de micã, încât acestuia nici salariul minim pe economie nu-i iese. Si totusi, cum de terminã lucrãrile? Simplu, cere ulterior sume pentru lucrãri suplimentare pe care le si obtine. Cã doar de asta li se spune si firma coloneilor. Uite asa, au luat câteva clãdiri de renovat prin comune, unde fuctioneazã Politia Ruralã. Si nu numai. Ultima licitatie luatã cu 60% e cea de la Liceul Emil Racovitã si Scoala nr. 7.

Protopopul Chirvasã, cel care are apucãturile lui Onilã, a cerut preotilor din zona Vasluiului sã facã o hârtie cãtre noul episcop, din care sã reiasã cã el e cel mai bun, cel mai destept si cel mai credincios, un fel de Fãt-Frumos. Câtiva au si început sã umble pe la colegi pentru semnãturi. Noi totusi credem cã, Preasfintitul Ignatie e croit din alt aluat, ca sã tolereze astfel de initiative.

Pixi e sofer cu acte în regulã

Purtãtorul de vorbe de la Prefecturã, Cristi Lapa, s-a sacrificat. Vãzând cã soferul de la institutie e cu mâna în ghips si cã subprefectul e plecat în tãrile calde, si-a luat permisul auto ca sã poatã suplini lipsa de personal. Îl felicitãm pentru curaj, dar si pentru cã a învãtat bine si a luat sala si examenul la oras din prima. Probabil a contat si experienta acumulatã ca si consilier la doi prefecti.