|

Liber sugetator

Nimeni nu stie care a fost motivul supãrãrii sefului de la Jandarmerie de a clacat si a fãcut accident vascular. Cicã umblã vorba cã umblã Corpul de Control al minstrului de interne care verificã orele suplimentare la toate unitãtile de Jandarmerie, la Politie si la Pompieri, din toate judetele. Cicã la Vaslui ar fi jale, iar pestele de la cap s-ar împuti. Probabil cã aceste ore suplimentare îl tineau la Vaslui. Fiindcã stãtea cu chirie, iar judetul nostru reprezenta pentru acesta doar un loc de unde câstiga banii.

Jale mare în familia Marianilor. De când au fost declupati de la politicã, dar si de la teava de gaz (probabil vã mai amintiti de modul cum furau gaz, dupã ce îsi gãureau contoarele), în casele lor e frig rãu tare. Un om de rând ar fi întrebat-o pe una din doamnele din familie de ce e asa frig în casã, iar aceasta a spus, sincerã, cã de când au avut probleme cu Politia, din cauza furtului de gaz, nu-si mai permit sã-si facã în casã 22 de grade.

De la Vãratic vin vesti precum cã episcopul Cornilã s-a apucat sã facã santaj, dupã ce, ani la rându-i, a fost victima acestui gen de infractiune. I-ar fi spus Patriarhului cã îi este foarte foame si nu-si mai poate tine gura. Ca sã i-o astupe, seful cel mare a dat ordin ca fiecare Episcopie din tarã sã contribuie cu 10.000 de lei fiecare pentru a-i plãti salariul în avans pe un an. Totul a iesit la ivealã dupã ce un preot din Ardeal s-a revoltat. Se spune cã Episcopia noastrã ar fi fost printre primele care au achitat taxa de protectie.

Ramona Mocanu si cenzura

Ramona Mocanu de la Muzeu vrea sã-si foloseascã cu folos cunostintele dobândite la doctorat si a decis ca lansãrile de carte din aceastã institutie sã aibã girul sãu. Adicã, autorul este obligat sã se prezinte cu lucrarea la doamna profesor doctor, care îsi revendicã dreptul de a interveni în text unde si cum vrea ea. Este, dacã vreti, un mod mai modern de a face cenzurã.