|

Liber sugetator

Povestea cu gãina care a nãscut pui vii, varianta de Rosiesti, sunã cam asa: sãptãmâna asta, s-au fãcut niste probe la un incubator, pare-se, la o fermã de-al unui cunoscut crescãtor de pãsãri din Vaslui, dupã care populatia din sat a primit pui mici, gratis. De ce si ai cui sunt puii, marca PSD, pentru cã asa li s-a spus oamenilor? Nu stim, dar stim cã seful de fermã al “gãinarului” de la Vaslui este consilier PSD la Rosiesti, iar un alt crescãtor de pãsãri din zonã are teren închiriat de la primãria condusã de un pesedist. Pricepeti poanta?

Niste bãieti cu tenul închis, de pe la Ciurea Grajduri, s-au dat de ceasul mortii prin Vaslui, pentru a vinde o halcã de teren la intrarea în oras, fatã în fatã cu Dedeman. Au ostenit bãietii nostri bãtând pe la tot felul de usi ale unor oameni cu bani, pânã când cineva i-a întrebat: “Dar, bine, mãi bãieti, al cui e terenul acesta pe care vreti sã-l vindeti?”. “Al lui dom’Bichinet”, au rãspuns conationalii nostri. Noi stiam cã dom’Bichinet cam are terenuri multe prin judet, dar nu stiam cã si-a tras niscavai hãlci intravilane în Vaslui, bani albi pentru zile negre, cicã. Sau, poate mint bãietii cu ten mãsliniu, cine mai stie…

Tare supãrat e primarul de la Drânceni, Gelu Pecheanu, de nu doarme nici noaptea, de când a aflat cine i-a fãcut plângerea la ANI si DNA. Cicã ar fi un domn care are serviciul în centrul Vasluiului, o duce bine, are vilã, masini scumpe si lipici la pesede (ne scuzati cã am scris cu litere mici, n-am vrut sã batã la ochi!). Si ceva bãnuti în conturi, plus functii la masoni, ne scuzati din nou… Plângãciosul la usa DeNeAului ar trebui sã se îngrijoreze putin, cicã Gelu de la Drânceni o sã-i ia si chilotii de pe el, când o sã-l dea în judecatã.

Tudorel, printul Vasluiului, a împlinit 33 de ani

Sãrbãtoritul sãptãmânii este nimeni altul decât secretarul de stat, Tudol Buzatu, un om “realizat” la cei 33 de ani pe care tocmai i-a împlinit. Cel mai bucuros de evolutia lui Tudorel este nimeni altul decât tatãl sãu care se felicitã cã a pus umãrul serios la numirea acestuia într-o demnitate publicã. L-a obligat astfel sã poarte costum si pantofi. Este cunoscut faptul cã acesta, cât a fost director la Centrul de Afaceri, a venit la serviciu doar în slapi si bermude. Îi urãm si noi:”Multi ani cu sãnãtate!”, în speranta cã ne va milui cu-n sprit.