|

Liber sugetator | VIDEO

De când a rãmas sef la judet, zilele acestea, vicele Mariciuc s-a ales cu o poreclã fainã de tot: “domnul PDF”. Cicã gluma ar fi legatã de faptul cã onorabilul profesor de la Negresti poate sã dea bani la primari atât cât îi permit hârtiile lãsate de Miticã si Ciprian, adicã niste coli de hârtie cu zero lei. Dar, Vasile Mariciuc nu poate fi supãrat. La leafa de 150 de milioane, chiar nu ai cum sã te superi cã nu poti ajuta pe nimeni, decât pe tine însuti.

Greu cu supãrãciosii din pesedeu. Dupã ce s-au îmbulzit la Dumesti, cu coroane si coronite – apropo, interesante tatuaje are pe picioare coana Ramona, ceva cu un fluturas si un scorpion! – oamenii lui Miticã au aflat cã nenea Hadârcã, de la Chisinãu, dom’ senator, le-a luat fata. Cicã doar Hadârcã si Androneasca s-au zbãtut tare de tot pentru rãposatul general Prezan, în timp ce Miticã mânca pita cu Liviulicã. “Ce, dom’ senator, ai adus mata Armata la Dumesti?”, au strigat pesedeii, nervosi. Rãspuns afirmativ: “Da, uãi!”.

Premarele Jan e tare supãrat pe bosii de la judet. Cicã ar vrea vreo 15 miliarde pentru a-si acoperi unele gãuri – din bugetul orasului, sã ne întelegem! – iar Miticã de la Vaslui nu-i dã decât vreo 9. Ce face Jan, în conditiile astea? Le aratã cartonasul galben sefilor din pesedeu si strigã sus si tare: “20 de miliarde sau vã luati adio de la spital”. Joacã tare, nenea Jan, sã vedem ce cãrti are în mânã si Miticã.

Scrisoare pentru doamna Birchall, de ziua sa!

Dragã Anuta,

De ziua ta, noi cei de la Mincinosu’ îti urãm din inimã, un cãlduros “La multi ani!”. Stim cã nu prea ne iubiti, dar noi insistãm cu aceste urãri, în semn de pretuire, pentru cã ne-ai ajutat cu Tudorel, luându-l din judet si ducându-l în coasta lui Veorica, la Guvern. Acum realizãm cât de mult conteazã cei doi în implementarea strategiilor PSD pentru Diasporã. Ideea lui Tudorel de a le dedica o manea este genialã. Pãcat cã nu l-ati luat si pe Edi Prefectul, secretar de stat la Bucuresti. Are o voce de aur. Cum ar fi cântat el “Sã vinã Diaspora/Cã noi ne pisãm pe ea! ».

Cu drag,

Marcel Bou&company