|

Liber sugetator

Medicii veterinari ar fi trebuit sã fie în acest sfârsit de sãptãmânã, la Bucuresti, sã protesteze. Dar primarul Firea le-a dat verde prea târziu si nu s-au mai putut organiza. Miza acestui protest e mare, iar medicii nostri vasluieni ne-au explicat motivele. Acestia sunt supãrati cã ANSVSA, unde Traian Petcu este tare si mare, a tãiat bani de la ei pentru preventia la bolile animalelor si i-au dat unor smecheri pentru a cumpãra dezinfectante. Asa se explicã de ce pesta porcinã face ravagii în România, iar medicii nostri veterinari de la circumscriptii sunt legati de mâini si de picioare si nu pot face nimic. Ei se tem cã, de fapt, miza pe termen lung este si interzicerea cresterii porcilor în gospodãrii, ceea ce ar însemna un dezastru pentru tãranul român.

Chinezii au dat nãvalã la Bârlad sã se înfrãteascã cu urmasii lui Cuza si ai Elenei Monu. Culmea e cã nimeni nu stie cine i-a chemat si de ce vor acesti bãieti cu ochii oblici sã vinã în orasul rulmentilor. Fiindcã vrãjeala cum cã ei ar fi venit la initiativa unor oameni de afaceri din industria farmaceuticã, care si-ar dori ca, chinezii sã vinã la Bârlad sã îi învete sã cultive plante medicinale chinezesti, nu prea tine. Noi credem cã îi intereseazã terenurile noastre, care sunt ieftine cu spume si libere. Pãcat cã a plecat Lulu Fânaru din oras!

Politistii din Vaslui au ajuns subiect de bancuri în Londra. Anul trecut, un smecheras, care a venit din Anglia cu masina cu volanul pe dreapta, a comis mai multe ilegalitãti si a rãmas fãrã permis. Politistii însã nu si-au dat seama cã acesta le-a dat un permis fals. Ar fi trebuit sã-l verifice mai atent, mai ales cã acesta era, chipurile, fãcut în Anglia. La rubrica CNP, nu erau trecute cifrele stranierului de pe buletinul românesc, asa cum era firesc, ci unul pus la misto. Ba mai mult, l-au mai si trimis la Londra ca sã se facã de râs. Sã vedeti ce adresã le-a venit acestora din Marea Britanie, de-au râs si curcile când au citit-o. Dacã ar mai sti ei si cã sunt unii politisti care trimit si curve l-a produs acolo, le-ar îngheta râsul pe buze.

Casã de piatrã unui liberal aflat în exil

Îi urãm “Casã de piatrã” unui liberal aflat în exil în Anglia. E vorba de Alin Juverdeanu, un tip cu mult bun simt, care a încercat sã facã politicã si, când a simtit ce mizerie e în sistem, a dezertat. Ar fi putut rãmâne în Vaslui, pe la un serviciu deconcentrat, mai ales cã tatãl sãu a fost subprefect în trecut, dar nu a fãcut-o. E prea elegant si are idealuri prea înalte pentru a fi îngenunchiat de un sistem ticãlosit. A ales calea exilului, muncind ca orice vasluian de rând, la Londra. De asta, redactia noastrã îi transmite în pragul celui mai important eveniment din viata sa, toatã consideratia si respectul nostru.