|

LIBER SUGETATOR

Ati mai auzit de primar care sã tragã pe nas? Sau de fiicã de primar care face videochat? Nici noi, dar nu punem palma cã n-o fi asa. Cicã un mic primãras, cam smecher de felul lui, este mai mereu vesel, de lumea crede cã fumeazã ceva sau trage pe nas. Nu vã spunem comuna, de teamã cã o sã vã gânditi sã vã mutati cu totii acolo. Faza periculoasã este cã primãrasul are prieteni cu muschi prin Iasi sau alte orase, spun bârfitoarele noastre, în timp ce odrasla o face pe artista.

Ai 33 de consilieri judeteni si vrei sã-i spãguiesti pe toti. Deodatã. Cum faci? Simplu. Câstigi o vrãjealã de proiect european, de sute de mii de parai, chipurile cu integritate si alte smecherii, dupã care le spui onorabililor consilieri: “Vreti în excursie, pe banii Europei? Vã ducem la munte, la mare, cã doar prostii de la UE nu-si dau seama cât de integri suntem noi”. Povestea cu pricina se petrece la Vaslui, iar noi suntem siguri cã multi consilieri se vor bucura de munte si de mare, gratis, cu hoteluri de cinci stele, anul viitor. Atunci, sã vezi ce de-a mai voturi “pentru”. Zicem si noi, asa…

Dihonie în tigãnie. Au venit niste bani de la UE pentru Partida Romilor si trebuie sã se împartã pe cele trei filiale de la Vaslui, Bârlad si Murgeni. Fiind bani putini, cam vreo 15.000 de lei s-a pornit scandalul. Cum sã împarti trei paie la doi mãgari. Cel mai supãrat este Rãducanu de la Bârlad, care se simte tras în piept de cei de la Vaslui, care motiveazã cã o parte din bani i-a cheltuit pe parastasul lui Târu.

Cel mai placat si medaliat om din Vaslui

Titlul de cel mai placat si medaliat om din Vaslui îl detine Ionel Armeanu, directorul Protectiei Copilului. Acesta a primit atâtea aprecieri si distinctii încât îi trebuie Zidul Berlinului pentru a le expune pe toate (pe Facebook). Partea proastã e cã nu stie pentru ce. Ultima plachetã a primit-o de la Ramona Mocanu, cu ocazia a 150 de ani de la nasterea savantului Emil Racovitã. Nimeni nu stie motivul, însã cei cu fustite îl intuiesc.