|

Liber sugetator

Statul paralel ne-a povestit despre o iubire gheboasã în insula Capri, din însorita Italie, între un patron mic din Vaslui si o doamnã care lucreazã cu pensionarii. Doamna cu pricina îl pune pe patron sã stea frumusel la pozã, în sort, lejer, cu cocktailul în mânã si cu marea în spate, dupã care, noaptea, posteazã pe furis fotografiile pe Faceboc. Pãi, ce rost mai avea sã bati atâta drum dacã nu le dai peste nas cârcotasilor. Imediat, la Vaslui s-a dat alarma cã patronul cel mic e la distractie, nu cu afaceri, asa cum lãsase vorbã la amante frustrate de acasã. Si de aici sã vezi ce scandal s-a pornit !

Vã mai este dor de celebrul Cornilã? Dacã da, mergeti repejor la biserica din Albesti, acolo unde Corneliu Onilã rânjeste în sictir enoriasilor, pe peretele de la intrare, de parcã ar vrea sã spunã: “V-am fãcut pe toti, smecherilor, pe mine mã apãrã tãtucul Daniel”. Se pare cã unii dintre fiii satului vor sã-i steargã rânjetul de pe peretele bisericii, la propriu, si sã anunte cine sunt cei care au pus cu adevãrat umãrul la constructia bisericii. Ei, atunci sã te tii veselie, probabil cã o sã-i cadã din mânã lui Cornilã toiagul. De nervi!

The men in black printre pustoaicele de liceu

Iatã ce a ajuns statul paralel la Vaslui. Sã meargã «undercover» la Balul Bobocilor, la agãtat. Bineînteles, ei se aflau acolo în misiune oficialã, pentru a vedea câti bani au cheltuit pãrintii pe costume, rochii de searã sau decoruri. Sãptãmâna trecutã au fost certati fiindcã nu au raportat cã la Balul de la LMK un pusti a venit cu epoleti de chestor pe umãr.