|

Liber sugetator

Cuplul de comici politici de la Vaslui, Cornel si Miticã, mari crai în deghizãri politice, au tras un tun de zile mari. Dupã ce au strâns sacose de « verzisori » din comicãrii, cei doi camarazi s-au ridicat în saua cailor si s-au întrebat: “Unde sã investim banii, vere, cã suntem putrezi de bogati si ne ia DNA-ul la ochi?”. Au aruncat buzduganul spre Suceava, cicã acolo sunt pajisti mai bune si dealuri mai bogate, oameni mai gospodari si brânzã mai bunã (ce treabã are una cu alta??). Pânã la urmã, s-ar fi fãcut mari proprietari de teren la Vatra Dornei, nu mult, asa, la vreo 50 de hectare. Au auzit ei cã acolo vacile când sunt mulse dau laptele direct cu cacao.

Avem, la Vaslui, o micã Venetie. Vã vine sã râdeti? Sã nu faceti asta, cicã Judecãtoria se scunfundã, încet si sigur, dupã atâta morman de marmurã trântit pe pereti, la ultima renovare. Spun « mincinosii » cã fundatia clãdirii este din lemn, de acu’ 120 de ani, si nu ar suporta atâtea mii de tone de beton si marmurã, ca sã nu mai spunem de alte spete de prin sãlile de judecatã. Ce ne facem, ce ne facem?, s-au vãitat mai-marii Justitiei de la Vaslui. Au decis, pânã la urmã, cã vor deschide judecãtorie la mama-dracului, la Moara Grecilor, în sediul unei fabrici de confectii, care avea patroni din Marea Britanie, cu nume arãbesti si chinezesti. Viitorul sunã bine pentru taximetristi, nu?

Off, off, mãi, mãi… Cine are douã masini la institutie, dintre care un Duster nou-nout, dar se foloseste de masinile angajatilor? Nu stiti? Este AJOFM-ul condus de doamna de la Dolj, institutie care are douã masini în parcare, care ruginesc de zor. Dusterul cicã are 0 km si a fost trimis la odihnã, în garaj. O voce de acolo ne-a soptit cã ultimul sofer, rudã cu unul dintre sefi, un bãiat pe nume Ovidiu, ar fi plecat acum un an de zile cãtre zãri mai bune. De atunci, parcã un blestem a lovit institutia. Niciun sofer nu se apropie de masinile AJOFM. O fi vreun blestem din vremurile trecute? Tot ce e posibil, Necuratu’ lucreazã de zor prin centru.