|

Liber sugetator

N-ati fi crezut una ca asta, dar la Vaslui s-au separat apele, mã scuzati, avocatii de magistrati. Pe vremuri nu foarte îndepãrtate, avocatii si judecãtorii luau masa la acelasi restaurant, undeva prin preajma unui loc de odihnã pentru vasluieni (v-ati prins unde, nu?). Dar zânele de la instante au spus cã e sub demnitatea lor sã stea sub acelasi acoperis cu multimea avocãteascã. Asa cã, acum, los magistros halesc la o crâsmã din Silver Mall, departe de ochii pofticiosilor, foarte, foarte aproape de viitorul loc de muncã de la Romatex.

Sã nu râdeti, dar este un mare stab la judet, cu masinã neagrã, nou-noutã. Nu, nu e vorba de Volga de pe vremuri, ci de un ditamai Duster-ul cu numere rosii, care a poposit la seful judetului. De unde bani, o sã ne întrebati? Are balta peste, oameni buni, ce mai înseamnã 20 de mii de euroi pentru o amãrâtã de Dacie Duster… Cei care vreti sã aflati despre soferul bolidului, întrebati la cejeu de Miticã B. Uzatu. E îmbrãcat în negru, asortat cu noua masinã.

Facem un pariu: vircul de la Transurb are în spate un cu totul alt agitator decât se crede. Ce nebun îsi pune în cap sindicatul când acesta a fost relativ cuminte ani de zile? Dar dacã cineva vrea locul de manager si dã afarã liderul de sindicat ca mai apoi sã culeagã roadele, ce ziceti? Cã noi nu credem cã madam Plãcintã iese curatã din aceastã poveste.

Cum s-a desteptat Ioan Tibulcã la pensie

Fostul prefect Tibulcã primeste titlul de cel mai întelept politician pensionar. Este singurul pesedist care i-a atras atentia primarului Pavãl cã numãrul mare de moldoveni înmatriculati la Vaslui poate sã genereze o reactie în lant, care se poate finaliza cu înscãunarea unui moldovean în scaunul de primar.