|

Liber sugetator

Cine spune cã banii nu aduc fericirea, fie este prost informat, fie nu este avocat în Vaslui. Vineri dimineatã, holul Judecãtoriei s-a umplut de veselie dupã ce ministrul Justitiei a dublat onorariile. Cicã a plouat, dis-de-dimineatã cu voie bunã în cãmãruta avocatilor, de bucurie cã sunt bani de aruncat în pisici si cãtei pe la Barou. “Bunã dimineata, colegu’!”, “Bunã dimineata, colega!”. Cam asa au decurs discutiile, dupã ce s-a aflat cã sunt bani din plin la oficii. Iaca, greva a dat roade. Si dacã veni vorba de protestul organizat la Vaslui de avocati, sã mai spunem cã recuzita (banderole si boldurile) au venit sponsorizare de la Barou.

Ati mai auzit de mogulul Marin, în ultima vreme? Nu? O sã vã spunem noi una tare. Cicã dom’ profesor de prostii si alte biznisuri teve ar fi gãsit o metodã simplã de a face bani prin Prefecturã. A asteptat sã plece secretara prefectului la masã – nu putea sã stea, sãraca, nemâncatã! – dupã care a strecurat pe sub usa cabinetului nr. 1 din Palat ditamai factura de 200 de lei pentru abonamentul la Meridianul de Vaslui-Bârlad-New York-Berlin. Fainã chestie, nu? Partea nasoalã cã dom’prefect o sã-i trimitã înapoi factura, cu tot cu o medalie.

Tovarãsu’ domn Miticã a fost filat de domnii de la DeNeA, la alegerile prezidentiale din 2014, care au vrut sã vadã câti bani învârte barosanul de la Ceje. Nu a fost filat de unul singur, Doamne fereste!, pentru cã un nãcaz nu vine niciodatã din senin, ci alãturi de mai multi primari din nordul judetului. Cicã edilasii nostri au fost chemati la DeNeA si li s-a spus cã nu se confirmã nimic. Las’ cã se confirmã în toamnã, când acelas tovarãs domn va intra din nou în fibrilatia prezidentialelor. Vorba ceea: de la cincinal la cincinal, Miticã!

Cel mai fericit tãtic liberal! Barza a venit de douã ori!

PNL a crescut ca din apã, la Vaslui. Nu la sondaje ne referim, ci la numãrul de membri. Gemenii Mihnea si Matei sunt ultimele achizitii în partid si deocamdatã nu vor nicio functie. Trebuie sã mai creascã, fiindcã cei doi nãzdrãvani sunt de abia la început de cãlãtorie pe acest Pãmânt. Cei mai bucurosi sunt tatãl, dar si bunica, fiindcã în luna lui Fãurar barza le-a trecut pragul. Ca sã nu mai lungim vorba, îi felicitãm pe proaspãtului tãtic, Tudor Polak, dar si pe bunica Simona, iar noi le urãm celor doi Feti-Frumosi sã aibã parte de o viatã luminoasã, fãrã lipsuri, iar iubirea adevãratã sã nu-i ocoleascã când vor fi tineri si sã fie îndrãgostiti pânã la adânci bãtrâneti. Sã fie inteligenti ca pãrintii lor si frumosi, precum proaspãta bunicã!