|

Liber sugetator

Nu ne unim cu Basarabia, însã ne unim cu avocatii de la Chisinãu. Nu e de râs, oameni buni, pentru cã onor baroul de la Vaslui s-a dat în mare frãtie cu colegi din capitala R. Moldova. Dar, stiti care e problema? Cã la Chisinãu sunt 1.700 de stimati avocati, iar la Vaslui sunt 160, cu tot cu bãietii de mingi. Hopaaa, adicã la un avocat din Vaslui revin 10 moldoveni zdraveni, ceea ce nu este foarte bine. Vorba ceea: “Vodcã sã fie, cã ne-om întãlegi noi cumva!”.

Umblã prin judet un mare tãietor de facturi cu doctorat care zice cã a înfiintat presa de la maimutã încoace. Ei bine, bãtrânelul cu pricina a scris niste povete pentru nepotii sãi din State: “Sã mã prezentati la lume cu titlul stiintificc pe care-l detin, dar si cu profesia, cã altfel e de rãu”. Pãi, o sã moarã Romicã de la Monitorul de ciudã, cã toatã America o sã stie cã distinsul jurnalist e doctor, când în realitate e un pãduche cu doctoratul luat în R. Moldova.

Dar, iatã, încã o dobitocenie si mai mare. Cicã un june cu nume de chisleag, introdus de tãtâne-su în cejeu, ar fi urmãtorul sef la politia localã din Vaslui. Sã nu mori de râs! Omul e mare cât Marcel Boul si nu-i vine nicio uniformã din dotare. Dar nu-i mare smântânã, cã-i face rost tãticu de una pe mãsurã.

Dan Bordeianu, pe caii mari ai lui Ponta

Salutãm revenirea în politicã a fostului deputat Dan Bordeianu care a preluat partidul Pro România, spre disperarea unor trepãdusi care visau la acel scaun cu ochii deschisi. Ne referim la un pulifrici de arhitect, care dacã nu era taicã-su, astãzi vindea bilete la Transurb sau la un doctor din Murgeni, dar nu de la spitalul de Psihiatrie. Sperãm sã nu-l aducã prea curând pe Ponta la Vaslui, fiindcã e un om care l-ar scuipa din cap pânã-n picioare!