|

Liber sugetator

Stiti care este cel mai mare secret al judetului? Nu stiti? Stim cã sunteti curiosi, smecherilor, asa cã n-o sã vã fierbem mult. E bugetul la primãrii, pe care doar Miticã îl stie. Primarii ne-au spus cã acesta se joacã de-a bugetul pe la cejeu si nu suflã niciun cuvânt, decât la nepotelul Cipri. Bunelu’ si nepotelu’ fac bugetelu’… Ce frumos sunã, nu? Stati sã vedeti luni, când vor afla cum li s-a dat la gioale, ce circ o sã iasã.

Nu e o stire trãznitã, ci una tristã, pe care trebuie sã o spunem, cu durere în suflete. Cicã un fost primar de municipiu a ajuns o umbrã si stã mai mult pe la Bucuresti, la cãpãtâiul sotiei, internatã în stare gravã în spital. Altã datã o mândrete de bãrbat, fostul primar de care vorbim, a ajuns numai piele si os, gârbovit si de nerecunoscut, chiar si pentru tarabagiii din piata Traian, cu care râdea si glumea. Ne rugãm pentru el si familia sa, sperãm ca Dumnezeu va auzi dorinta noastrã.

Controlul DSP de la Bacãu la spitalul judetean s-a terminat într-un sfârsit. Amenzile au curs ca pe bulevard, însã cei mici au avut de suferit. Se spune cã bãcãoanii au vrut sã le-o plãteascã colegilor de la Vaslui pentru dezastrul pe care ei l-au fãcut în spitalul de la Neamt, când echipa noastrã de la DSP a fost acolo în verificãri. Numai cã în loc sã sufere cei responsabili, rãzbunarea a picat pe niste biete infirmiere sau asistente cãrora li s-a tãiat din leafã pe niste motive hilare: cum cã un colac la WC e pisat sau cã în lift au gãsit un pãianjen.

Rusinicã, domnul Gusã de la Realitatea TV

Dom’le, e strigãtor la cer! Vine un nene moderator de la Bucuresti cu mâna întinsã la noi în judet si, drept multumire cã a fost primit cu bratele deschise, ne înjurã ca la usa cortului. Când a început transmisia live, acesta a tinut mortis sã le punã o întrebare vasluienilor. Iatã cum suna: “Stiti ce fac vasluienii dupã o partidã de sex?” Rãspunsul îl intuiti, dar pentru cei care nu au auzit bancul îl citãm în nesimtitul moderator: “Se duc la puscãrie”. Noi dacã am fi fost în platou, precum Buzatu, Bichinet sau Porumboiu, ne-am fi ridicat si am fi plecat.