|

Liber sugetator

Ati auzit de emisiunea “Schimb de primari”? Nici noi, pânã acu’, când am auzit cã se pregãteste un sezon de groazã în comuna Todiresti, acolo unde primarii de la Rafaila si de la Todiresti vor sã se dueleze pentru functie. Da, da, cicã se vor bate pentru primãria Todiresti pã viatã si pã moarte, cã doar amândoi stau în acelasi sat. Cei din Rafaila se întreabã de pe acum: “Da’ pe noi cui ne lasi, nenicule?”.

Si o altã poveste, mai vânãtoreascã, de data asta cu un deputat cu ciocu’ mare în Parlament. Omul e vânãtor de vânãtor, dar nu prea împuscã nica. Cineva ne-a soptit cã a cam si uitat sã-si plãteascã anul trecut cotizatia pentru puscociul din casã. Nu cã n-ar avea bani prin casã, cã doar ia 20.000 de lei de la Parlament si are si dividende de la pãmânt. Strâns cu usa, parlamentarul nostru a bãgat mâna în buzunar, dar a reactionat urât: “Huoo, gata, vã dau banii pe doi ani!”.

Pânã pe 10 mai avem si ceva lupte în alt domeniu, cel al avocatilor. Sunt scoase la concurs urmãtoarele: una bucatã post de decan, una bucatã post de prodecan, sase posturi de consilieri. Cicã bãtãlia sexelor se va da pentru consilieri, acolo ar fi osul mai gras, cã, deh, ei sunt un fel de Consiliu de Administratie al avocatilor. Cât dati sã vã spunem cine s-a înscris? Numai un covrig cu seminte? Vã spunem la don’ Dãnut, dacã mai faceti asta.

Marcel Boul la Tribunal cu venerabilul profesor D.V. Marin

Multi sunt cei care sunt supãrati pe noi, unii mai fiorosi ne-au dat chiar si-n judecatã, dar noi nu le purtãm picã, fiindcã orele petrecute în instante ne fac sã ne simtim ca la scoala de corectie. Dar când te cheamã la barã marele si distinsul profesor doctor D.V. Marin deja e o onoare, pentru cã fãrã sã vrei ajungi student la marea Universitate a Mediocritãtii. Umili, din micimea mintilor noastre, de gândaci de bãlegar, am improvizat un catren pe care i-l dedicãm cu aceastã ocazie:

D-lui profesor, deschizãtor de …

Pamfletul nu-i o sculã

E o artã, nu-i o crimã,

Dar de vrei rãzboi si urã,

Reguleazã-ne c-o rimã?