|

Liber sugetator

Ce-a ajuns si Politia asta, dom’le… Cicã dom’comisar Catani s-a luat la trântã cu dom’agent Vitizeu. Mai-mare în grad, incoruptibilul Catani l-a luat pe dom’agent de barbã, de supãrare cã i-a amendat tot familionul. Cum stã bine unui sef nervos, dom’comisar a trântit portiera la masina agentului, i-a spart oglinda, l-a înjurat de sfinti, ce mai, tãrãboi cât casa. Acu’, Catani trebuie sã dea cu ochii de un incoruptibil mai mare ca el, de la Procuraturã. Asa e în viatã: orice nas îsi are nãnasu’!

Lumeee, cine cumpãrã o firmã de pazã, mare, cu multi bãieti în combinezoane negre si cu prizã la sãfii CJ? Nimeni? Naspa. Cicã un fost colonel dã Militie, ajuns mare patron de firmã dã pazã, vrea sã-si vândã jucãrica, adicã firma lui de suflet. Nu mai merge smecheria, tatã, salarii mari la paznici, multe lucrãri la conace, când sã te mai ocupi si de pazã? Când scoti bani cu sacu’ de la primãrie, pentru o grãdinitã, nu-ti mai trebuie doi lei de la pazã. Plus cã auzi vesti proaste si de la Buzãu, pardon! Problema e cã nimeni din Vaslui nu vrea firma lui dom’colonel, dar ne mai interesãm.

Purtãtorul de vorbe de la Prefecturã nu uitã si nu iartã. Supãrat cã mai marii de la ISU l-au scos de pe grupul de whatsapp, unde apãreau informatii în premierã despre tot felul de evenimente (accidente, incendii, etc.) acesta s-a supãrat foc. Motivul ? Nu mai putea servi pe o parte din fostii sãi colegi din presã, care la momentul potrivit l-au ajutat sã ajungã functionar public. Si când a venit momentul l-a ars rãu de tot pe seful de la ISU, Gheorghe Blagoci. Asa a apãrut pe site-ul orientat geografic informatia cã acesta nu a luat certificatul ORNISS, care îi permite accesul la datele clasificate si fãrã de care nu poate fi sef la pompieri.

Edi, incoruptibilul de la Prefecturã

DGA ar trebui sã vã foloseascã în scoli, acum de sãptãmâna altfel, drept material didactic, ca sã explicati elevilor cum l-ati refuzat pe cel mai bun prieten din partid, care voia sã-si angajeze sotia jurist la Prefecturã. Ba mai mult, ati rezistat si la criticile pe care unii colegi tot de la partid vi le-au adresat. Ati uzat chiar si de demisie.