|

Liber sugetator

Sãptãmâna Luminatã a venit cu bucurie pentru toatã lumea, inclusiv pentru fostul episcop Onilã. Se spune cã ar fi primit o misivã de la Parchetul General, care zice cam asa: cã filmãrile au fost trucate, iar sexul nu existã. Adicã, cei trei preoti misei îl santajau cu filmãri false, în care cãpãtâna lui Cornilã nu era, de fapt, a lui! O altã veste bunã pentru el e faptul cã i se pregãteste o ditamai episcopie a Neamtului, cu sediul la Vãratec, cã dacã tot a fost gãsit nevinovat… Cicã s-ar dori scindarea Arhiepiscopiei Romanului si a Bacãului de unde ar rezulta douã entitãti: una pentru Corneliu, alta pentru episcopul actual.

Ultima arestare pe linie de prostitutie si trafic de persoane, care-l are drept protagonist pe mecanicul de la garajele Politiei, e mai degrabã o reglare de conturi între gãstile din IPJ, care se ocupã cu altceva decât treburi politienesti. E stiut faptul cã retelele de trafic de persoane au sprijinul unor politisti importanti din IPJ. Nu e nimic de mirare atâta timp cât în fruntea Politiei Municipale este un politist care împrumutã bani de la infractori. Faptul cã seful de la Ordine Publicã a dat totul în vileag cu privire la mecanicul peste de la IPJ, înseamnã cã nu mai suporta sã vadã mizeria din ograda institutiei. Sã vedem dacã DIICOT-ul are curaj sã meargã pânã la capãt în aceastã poveste si sã decapiteze structura de crimã organizatã. Acest flagel nenoroceste Vasluiului si îi umple de bani pe infractori si pe prietenii lor politisti & politicieni.

Dansând cu “lupii” maidanezi

Din prima spunem cã aceastã creatie superbã nu ne apartine, însã este plinã de umor si adevãr. Am decis sã o publicãm, dupã ce a devenit viralã pe retelele sociale din Bârlad. Nu are rost sã o comentãm. De multe ori o imagine bunã face cât o mie de cuvinte! Doar o remarcã: problema câinilor maidanezi a devenit o mare povarã pentru bârlãdeni.