|

Liber sugetator

Ghici ghicitoarea mea: ce profesor din Vaslui s-a îmbãtat atât de tare într-o expeditie cu clasa, încât a urcat într-un alt autocar, iar copiii cu care era plecat s-au trezit fãrã profu’ lor? Noi stim, dar nu spunem. Profu’ cu pricina, mare penelist, plecase cu un autocar de copii într-o excursie prin tarã. Sãracii elevi au oprit sã admire un obiectiv, iar profu’, de bucurie cã lucrurile merg, s-a matolit rãu de tot. S-a întors la parcare, dar nu mai tinea minte cu ce autocar venise. Asa cã a urcat în primul gãsit. Soferul l-a observat pe proful ametit de la Vaslui abia dupã ce plecase la drum, asa cã s-au folosit telefoanele din dotare, pentru a gãsi autocarul corect. Cicã de atunci, profu’ vesel este în râcã mare cu un polifrici de la CJ si el la rându-i profesor, dar care acum o face pe-a managerul de judet. Motivul? Cicã l-ar fi rugat pãrintii sã aibã grijã de copiii lor si sã nu-i mai lase pe mâna profesorului hazliu.

În lipsã de investitori prin Vaslui, cine credeti cã vrea sã ridice PIB-ul orasului? Sã nu râdeti, dar e vorba de Baroul de avocati, care vrea sã-si facã o clãdire fainã, tocmai în sensul de la gãzãrie. Cicã actualul apartament de la Curtea de Conturi, cu patru camere, e prea mic pentru cei 100 si ceva de avocati, asa cã ar fi ceva bãnuti sã se ridice o vilisoarã la gãzãrie, cu “jdebirouri”. Cum ar fi povestea, avocatii salveazã investitiile în Vaslui. Uite cã am aflat-o si pe asta, taman când s-a ales si seful la Barou!

Si, la final, una bunã de tot. Cicã deunãzi a fost adus la Judecãtorie un lot de detinuti de la penitenciar, bãieti obisnuiti cu suteala de orice le cade în labã (ne scuzati!). Ca sã ajungã în sala de judecatã, mândrii suti au trecut pe lângã mesele avocatilor, ocupati cu tot felul de dosare prin holul institutiei. Rezultatul? În cinci secunde, au dispãrut douã telefoane mobile, pentru cã bãietii îsi doreau mult de tot un Iphone sau un Samsung mai bun. Cicã avocatii care s-au trezit furati au luat foc si au cerut controale corporale la sutii condamnati deja, astfel cã s-au gãsit si aparatele. Dupã faza asta, hotii vor fi dusi la judecatã prin holul Prefecturii si prin biroul Statului Paralel. Glumim!

Ghicitoare: Recunoasteti personajul descris mai jos

Primarii din judet sunt cãpusati de un bãtrânel cu pãrul alb, care se face cã-i intervieveazã, dar devine profesionist atunci când le taie facturi. Ei bine, mosul cu pricinã, întemeietor de scoalã de presari, procesoman, megaloman etc., pune cele mai tâmpite întrebãri din galaxie. Îi sugerãm si noi câteva, pentru a dinamiza „interviurile”: „Cum stati cu scaunul, domnule primar?” Evident, edilul va spune ceva despre alegeri sau contracandidati. „Nu, dom’le, v-am întrebat dacã vã cã..ti des”. Sau: „Ce simtiti când stati de vorbã cu cel mai mare presar din toate timpurile?” Primarul, cã de-asta e primar, are acelasi rãspuns la orice întrebare: „Mã c..c pe mine de fiecare datã când vã vãd”.