|

Liber sugetator

Mare tãmbãlãu, fratilor, la o crâsmã din orasul Vaslui. Un tânãr de bani gata, fiul unui cunoscut afacerist “mic”, urma sã se însoare cu aleasa inimii lui, zilele acestea. Salã scumpã, formatii de top, meniu ce n-a vãzut târgul. Când sã cânte lumea “Ia-ti mireasã ziua bunã”, ce sã vezi? Mirele zice cã nu mai vrea însurãtoare. Mare scandal, dar omu’ scoate banii si plãteste, inclusiv pentru nunta care nu s-a tinut pentru cã, deh, obrazu’subtire cu multã cheltuialã se tine. Acu’, povestea se terminã cam asa: ne-mirele si ne-mireasa au rãmas împreunã, se iubesc ca la început, el o ia cu masina de la serviciu, numai cã… Ceva e putred e la mijloc!

Avocatii vasluieni sunt în culmea fericirii. Cicã onor Ministerul de Justitie îi mutã la un loc cu verdeatã, cu multã liniste si apã cât cuprinde. Nu vã gânditi la Rai, ci la Silver Mall, acolo unde se mutã falnica Judecãtorie, pentru câtiva anisori, cât timp clãdirea din centru intrã în reparatii. Stiti de ce sunt bucurosi avocatii? Cicã în fisa postului vor avea obligatoriu si o baie de relaxare la piscina de la Silver, asa cã toti au decis sã-si ia echipament de scufundãri. Vorba ceea: între douã sedinte cu nervi, merge o scufundare la piscinã. Smecheri, nu?

Si una gogonatã, cu oameni si mai gogonati. Cincinalul trecut (scuzati exprimarea, dar ne-ntelegeti, nu?) o soferitã din Vaslui a adormit la volan, a lovit o altã masinã, iar mama sa a murit. Trist, nu? Ei bine, vreti sã stiti cât le-a trebuit domnilor politisti sã afle adevãrul? Cinci ani si patru luni! Da, da, ati auzit bine, dupã cinci ani si patru luni, tânãra domnitã, care acum nu mai este foarte tânãrã, este trimisã în judecatã pentru cã si-a ucis mama în accident. Dar, stiti care e tâlcul povestii cu militieni? Cã dosarul a tot stat dintr-un fiset în altul, timp în care politistii s-au tot pensionat, extenuati de atâta muncã. Si-uite asa, Justitia în România se face la douã cincinale o datã. Asta, ca sã stiti!

Botez, un demolator de idoli politici la Vaslui

Titlul de cel mai bun politician al acestor alegeri îl acordãm, fãrã niciun fel de echivoc, deputatului Botez, care a reusit un scor fabulos la Vaslui si Bârlad, desi nu are organizatii, oameni pregãtiti în sectii, ci doar o turmã de entuziasti care au rãsturnat dictatura lui Buzatu si a lui Solomon din judet.