|

Liber sugetator

Tinem sã-l felicitãm pe sotul judecãtoarea Sîrghi, un grefier de la Judecãtoria Vaslui, care a trecut prin furcile caudine ale examenului de la Institutul National de Magistraturã. E vorba de proba x-o, adicã grilele, cel mai dificil test din toatã examinarea. Mai urmeazã interviul si examenul psihologic, pe care suntem siguri cã le va depãsi cu usurintã, gratie pregãtirii profesionale de înaltã clasã pe care a dobândit-o de când sotia sa se tot chinuie pe la Birourile Electorale Judetene. Îi tinem pumnii si îi dorim sã ajungã cât mai repede cu putintã judecãtor, pentru a aduce lumina si în instantele vasluiene, atât de încercate.

Mare paranghelie ruseascã în sãtucul Hãlãresti, joi, acolo unde au ajuns doi oficiali ai Ambasadei Ruse de la Bucuresti, cu echipamente satelit si tot tacâmul. Cine a fost gazda? Vã tineti bine? Un fost candidat la Senat, nea Vasile, onorabil afacerist bârlãdean si tãtuc peste manevre si smecherii, cât cuprinde. Marcel Boul a fost si el la Hãlãresti si a vãzut cã tovarãsii de la ambasadã au învârtit într-un ceaun, pregãtit de nea Vasile, au mâncat si au bãut rachiu si cam atât. Dar o sã aflãm noi în cele din urmã. Trebuie sã se spargã careva.

Din ciclul “100 de vasluieni se întreabã, vreo doi rãspund”, vã aducem în atentie o poveste frumoasã, cu iz parlamentar. Cicã un domn de prin cele Parlamenturi, care ne sufocã prin judet cu întelepciunea sa, este cel mai tare cãmãtar de la înfiintarea judetului Vaslui. Cum vine asta? Cicã parlamentãrasul nostru împrumutã bani cu sacul, euroi pe sãturate, dar are si el, micutul, o conditie: “La 100 de euro, îmi dai 1 euro pe zi!”. Adicã, ai împrumutat o sutã de mii, îi dai lui nenea 1.000 de euro pe zi. Cum sã nu-i înfloreascã afacerile, la asa dobândã? Zicem si noi, nu dãm cu parul si nici nu aruncãm cu cãciula!

Maricica, noua stea a sistemului bugetar din România

S-a nãscut o nouã stea a functionarilor publici, plãtiti cu peste 10.000 de lei pe lunã. O cheamã Maricica, este omul lui Bichinet si de o vreme, sef interimar la AEP. Sã nu îndrãzniti sã o sunati pe telefonul personal, cã vã dã pe loc doi ani cu suspendare (nu poate ea, dar aranjeazã). Sã nu cumva sã vã întrebati de ce Vasluiul a avut cei mai handicapati presedinti si vicepresedinti în sectiile de votare din toatã tara si nu mai vorbim de oamenii de pe tabletã. Olimpicii de la Informaticã n-au încãput în acest corp al expertilor, dar semidcotii Maricicãi, da. E chestie de afinitate. Pãi stie aceasta ce înseamnã performanta, când pe vremuri se credea sefã de promotie, pe motiv cã se trãgea cu liftul?