|

Liber sugetator

Mai stiti faza cu “Coana Mita biciclista/A cãzut si si-a rupt p…a”? Aflati cã avem si noi un conas pe la Vaslui, fiu de mare bastan în centru, care cocheta cu motociclismul, înainte de a fi trimis la Bucale. Tânãrul nostru a plecat la o plimbare cu motocicleta, pe un drum national, alãturi de alti pretenasi, si ei cu motociclete. Bãietii mergeau frumos, regulamentar, numai bãiatu’lui taticu’ avea un gând smecheresc. Spionii povestesc cã onor coloana de motociclisti a dat sã depãseascã o masinã pe stânga, numai Bebe al nostru a încercat sã depãseascã pe dreapta. Soferul de pe masinã nu l-a vãzut si bãiatu’lui taticu a intrat cu bolidul într-un cap de pod, dupã care, el, personal…, a zburat într-un lan de porumb. Cicã a iesit asa de sifonat din pãpusoi, cã a jurat cã nu se mai urcã pe motocicletã niciodatã. Unii zic cã si acum se mai râde prin centrul orasului de pãtania lui Beibi…

Mare lucrare, dom’le, la Vaslui, în Casa Armãtii (ne scuzati!). Pe timpul lui Ceascã, militarii au ridicat ditamai hardughia în vreo doi ani si ceva. Acu’, cu democratia asta, capitalistii lui Buzatu se chinuie de vreo 10 ani sã o dãrâme si sã facã un centru multicultural. Numai cã, ne susurã unii, când vezi cum coboarã dimineata câtiva muncitori, cu sculele de zidãrie în traistã, te apucã dorul de socialism. Sãfu mare de la giudet zice cã e gata pânã în toamnã, noi zicem cã, cu trei omuleti, nu faci treabã nici în urmãtorul cincinal. Bine cã unii smecherasi de patroni, cu firme de constructii,au bãgat milioane în traistã, dupã care au dat faliment. Acu’, s-au mutat sãracii la stat, cã s-au sãturat de privatizare!

Face Pixi ce face si iar iese în fatã. Nu stiti cine e Pixi? Omul cu stirile, din umbra lui dom’prefect. Cicã stabii de la MAI i-au dat titlul de “Comunicatorul Anului”, pentru cã ne dã la timp filmulete (si ce mai filmulete!), poze, stiri, apã, bere, sucuri, ce mai, e raiul în Prefecturã. Sã avem grijã de Pixi, sã nu-l vadã Iohannis, cã îl mutã la Cotroceni. Cu filmulete cu tot! Mai ales acu’ cã si-a tras masinã nouã.

Edi Prefectul a gãsit cazare la Nisa, contra vouchere

Când altii se duc cu voucherele de vacantã pe la mare sau pe la munte, dvs. ati dat lovitura. Ati gãsit un hotel la Nisa, acolo unde celebrul nostru personaj de la Negresti, Hymalaia, are apartament, unde vã acceptã voucherele de la Prefecturã. Bravo dvs. si chiar ne bucurãm cã avem si noi înalti functionari de stat care o ard în vacante cu milionarii Europei.