|

Liber sugetator

Vai, vai, ce mai durere… în cot! Deputatul Cãciulitã a plâns cu lacrimi grele la o actiune în Husi, spunând cã nu mai candideazã în 2020, pentru cã e în vârstã si bla, bla, bla. Cicã ar mai lãsa ceva tineret, dar vrea el sã termine proiectele la care lucreazã. O fi vreo glumã, cã proiectele lui nu se terminã nici la sfârsitul lumii, la cât de licentiat este. Radio Erevan întreabã: vârsta ca vârsta, da’ sacu’ de euroi, cât e sacu’, don deputat? Rãspuns: Da, uãi!

Vi-l mai amintiti pe teribilul si ineditul Jan Catanã, omul pe care se sprijinea – la propriu! – Vivi Cristea? Cum sã nu vi-l amintiti? Omul care a umplut Vasluiul de garduri si gãrdulete, pe strãzi, între blocuri, în scãri de blocuri, în ghene de gunoi… Bun, dacã vi-l amintiti, atunci sã stiti cã inginerul Catanã a evoluat. Acum face pista de skateboard a primarului Vasile, toarnã betoane, mãsoarã totul cu sublerul. Suntem rãutãciosi, dar omul face o lucrare de artã, atât de artisticã e treaba, încât un prieten i-a spus de la obraz: “Uãi, Jane, ai fãcut tu toatã viata gãrdulete, ai sudat, ai tãiat la fier, bine cã mãcar la bãtrânete faci si tu o treabã inginereascã!”. Asta a durut, nea Jane. În rest, salutãri de la Vivi!

Nu-i Miticã, nici Edicã/ Vine Cipri si Mircicã. Pam-pam! Na! poezie, ce ne-a trimis-o statul paralel. Cicã, mai nou, Cipri si Mircicã merg cu masinile unul dupã altul, pe la actiunile publice, ca sã nu se piardã unul de celãlalt. Ieri, spionii din contrainformatii au zãrit douã Duster-uri care mergeau cuminti la o actiune: în fatã, Cipri, cu WTC, în spate, Mircicã de la MAI, cu Duster-ul negru, ca Volga de la partid. Acum, vorba cuiva: oare, nu cumva Statul Paralel îl urmãreste pe Cipri, sã nu facã o prostioarã micã? Sã trãiti!

La multi ani, mult iubitã si stimatã doamnã Solomon

Acum câteva zile a fost ziua colegei noastre, doamna deputat Solomon si ne folosim de acest prilej pentru a-i aduce si noi un …omagiu. Am folosit cuvântul coleg, fiindcã dânsa chiar lucreazã de mult timp cu noi. Da, e adevãrat, la rubrica de comentarii. Nu existã zi în care sã nu ne gratuleze cu câte un apelativ, la rubrica respectivã. Stati sã vedeti cum e atunci când scriem ceva nasol de sot. Doamne, apãrã-ne si pãzeste-ne!